images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі встановили перший індивідуальний тепловий пункт у житловому будинку

У Тернополі триває реалізація «Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду Тернополя», згідно з якою передбачено співфінансування на утеплення будинків, встановлення індивідуальних теплових пунктів від міської ради (70%) та мешканців (30%). Мешканці на вул. Лук’яновича висловили бажання встановити індивідуально-тепловий пункт, який дає можливість регулювати подачу тепла і гарячої води окремо для їх будинку.

Оглянув нове приладдя та поспілкувався із жителями будинку, де встановлений перший індивідуальний тепловий пункт погодозалежного регулювання, міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Подача тепла у цьому будинку буде автоматично регулюватися, відповідно до температури повітря. Також цей пункт забезпечуватиме цілодобову подачу гарячої води у квартири, - каже очільник Тернополя - Мешканці, відповідно до програми, оплатили 30% загальної суми, проте, за підрахунками, кошти їм окупляться за один опалювальний сезон».

Міський голова висловлює сподівання, що за прикладом цього будинку заявок на утеплення фасадів та встановлення ІТП від тернополян поступатиме більше. А міська рада готується збудувати такі ж ІТП за програмою, яку фінансуватиме Європейський банк реконструкції та розвитку.

До слова, також встановили нове обладнання ІТП у котельні на вул. Чернівецькій, яка обслуговує 10 будинків. Тепер забезпечуватиметься подача гарячої води у цих будинках також цілодобово.

«Це був експериментальний варіант, - каже Сергій Надал. - Ми бачимо, що це дієвий крок і на основі отриманого досвіду будемо впроваджувати подібну практику й надалі».







Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер