images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільський графолог розкрив секрети почерку

Жовтневе засідання жіночого клубу ”Гармонія”, що у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відрізнялося надзвичайною цікавістю. Адже, у гості до жінок, які перебувають в центрі зайнятості в пошуках роботи завітав молодий та талановитий Дмитро Штокалюк - історик за фахом, магістр психології Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка, та першочергово-професійний графолог за покликом душі.

За словами Дмитра, графологія- це його захоплення ще зі студентських років. Згодом, він зрозумів, що саме це є його професійним напрямком.

”Особливості характеру, тип темпераменту, схильності та навіть професію людини можна визначити за тим, як вона пише. Головне - вміти це правильно тлумачити. За почерком можна дізнатися, обманює людина чи говорить щиро, відповідальна чи схильна до авантюр, здатна довести почату справу до кінця чи швидко втрачає до неї інтерес. Кожен гачечок, нахил і навіть відстань між літерами мають своє значення і відображають внутрішню суть людини та її здібності”- відзначив Дмитро Штокалюк.

IMG_2015-10-21

Для підтвердження своїх слів Дмитро презентував учасникам відео на тему ”Історія графології” та розповів про особливості підпису та почерку видатних історичних постатей: диктаторів та відомих людей сучасності. Присутні на заході жваво обговорювали почуту інформацію, дискутували, проводили паралелі між історичними фактами та графологічними висновками Дмитра.

Впродовж зустрічі учасники отримали узагальнену інформацію стосовно того, про що говорить почерк людини.

Так, якщо в почерку літери округлі, то можна стверджувати, що їх написала людина з м’яким і доброзичливим характером. Такі люди часто допомагають іншим, є альтруїстами, однак ними досить легко маніпулювати. У ”складному” колективі, де панує боротьба за кожного клієнта або чвари, “добряк” навряд почуватиметься комфортно.

Людина, в почерку якої букви мають різну форму, може мати задатки егоїзму. Такі люди, як правило, ставлять свої бажання вище за всіх оточуючих.

Найчастіше ж складно однозначно визначити, до якої саме категорії відносяться букви в написаному тексті, оскільки в деяких може бути присутня нерівномірність, а в інших − округлі обриси. Це означає, що особа не може бути віднесена до жодної з чітких категорій людей, а проявляє різні риси залежно від ситуацій.

Іншим важливим графологічним показником є розміщення літер при письмі. Якщо вони розташовані дуже близько одна до одної, то така людина досить вразлива, може приховувати свій тендітний внутрішній світ від оточуючих. Щоб заслужити довіру такої ніжної істоти, доведеться неабияк постаратися.

Зв’язний почерк, коли всі літери в словах написані злито, характеризує відкриту і прямодушну людину. Вона керується логікою, а всі дії намагається розпланувати наперед. Передбачити вчинки таких людей зазвичай не складає

труднощів.

Якщо ж почерк уривчастий, то така людина дуже талановита, незалежна і товариська. У неї сила-силенна енергії, вона просто фонтанує ідеями, заряджає своїм оптимізмом і вірою в майбутнє. Також така особа здатна передбачати деякі події, оскільки володіє хорошою інтуїцією.

«Злітаючі» і «спадаючі» рядки − показник рівня оптимістичності людини. Якщо рядки піднімаються наприкінці вгору, то ця людина життєрадісна і вірить в себе. Можна сміливо стверджувати, що це оптиміст за натурою. У протилежному випадку – це песиміст, що розчарувався в усьому і опускає руки при першій невдачі. Прямі рядки, як правило, видають спокійну, тверезомислячу людину, яка не кидає слів на вітер, чесна і старанна, почувається впевнено по життю.

«Хвилясті» рядки, як правило, належать перу хитрих і неврівноважених людей, що відрізняються безвідповідальністю і нерозбірливістю у всьому. Такі люди все ще залишилися в дитинстві, їх вчинки бувають нелогічними і суперечливими. Вони вимагають від близьких підвищеної уваги, оскільки не вміють приймати правильні та виважені рішення самостійно.

Розважав запрошений гість “Гармонії” учасниць тим, що за їх бажанням, проводив присутнім аналіз почерку, розповідав про риси характеру, поєднував з професійним вибором, давав рекомендації щодо можливості зміни підпису накраще...Адже існує така думка, що все у нашому житті взаємозв'язане і випадковостей не буває, навіть невеличка дрібниця залишає великий відбиток. Тому, потрібно спрямовувати у правильне русло своє життя та тримати курс на успіх!



Провідний фахівець з профорієнтації

відділу активної підтримки безробітних ТМРЦЗ - Інна Лісовська

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер