images/stories/logosait_new.jpg

 

Несвоєчасна сплата податків з вини банку: чи буде відповідальність?

За порушення строку зарахування податків до бюджетів з вини банку, такий банк сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати, та штрафні санкції, а також несе іншу відповідальність, встановлену Податковим кодексом України за порушення порядку своєчасного та повного внесення податків, зборів, платежів до бюджетів всіх рівнів.

При цьому, платник податків звільняється від відповідальності за несвоєчасне або перерахування не в повному обсязі таких податків, зборів та інших платежів до бюджетів, включаючи нараховану пеню або штрафні санкції.

Додатково зазначено, що податкова інспекція не застосовує до суб’єктів господарювання штрафні санкції і у разі несвоєчасного перерахування (неперерахування) податків внаслідок регулювання Національним банком України економічних нормативів такого банку. Проте, в такому випадку, суб’єкт господарювання повинен надати до інспекції заяву з копіями платіжних документів, що засвідчують факт подання їх до установи банку.

Якщо у майбутньому банк або його правонаступники відновлюють платоспроможність, відлік строку зарахування податків, зборів та інших платежів розпочинається з моменту такого відновлення.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер