images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопіль залучив 217 тисяч євро інвестицій у галузь освіти

Представництво Європейського Союзу в Україні для підтримки бізнес-ініціатив переселенців із зони АТО та Криму, які проживають у Тернополі, виділив 217 тисяч євро. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку бізнес-проектів переселенців та створення додаткових груп у дитсадках міста для дітей переселенців та коворкінг-центр.

«Головна ціль усього проекту - підтримати переселенців, які мають бажання започаткувати свій бізнес у Тернополі, проте не мають достатньо ресурсів. У рамках цього проекту 24 бажаючих пройшли спеціальне навчання і зараз працюють над розробленням бізнес-проектів. За результатами відбору спеціальної конкурсної комісії, для п’яти найкращих проектів буде надано фінансування від представництва ЄС», - розповідає заступник міського голови Іван Хімейчук.

Для того, щоб батьки-переселенці мали змогу працювати над розробкою бізнес-проектів, Тернопільська міська рада допомагає влаштувати їх дітей у школи та дитсадки. Оскільки у дитсадках міста є черга, то проект дав можливість вирішити й цю проблему. Зокрема, за інвестиційні кошти створюється п’ять додаткових груп у чотирьох дитсадках.

«Першочергово право відвідувати ці групи у дитсадках будуть мати діти переселенців, хоча й навчатимуться там маленькі тернополяни. Окрім того, міська рада відкрита до працевлаштування у новостворених групах тих переселенців, які мають педагогічну освіту», - додає Іван Хімейчук.

Додамо, що у рамках цього проекту у Тернополі буде створено коворкінг-центр, який допомагатиме в реалізації бізнес-проектів та у підтримці інших ініціатив.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер