images/stories/logosait_new.jpg

 

Навчатимуть працювати з демобілізованими військовослужбовцями

В Тернопільському обласному військовому комісаріаті відбувся семінар для працівників-психологів військових комісаріатів Тернопільської області щодо роботи із демобілізованими військовослужбовцями - учасниками антитерористичної операції.

Участь у заході також взяли заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Галина Приступа та психолог Центру психологічного розвитку «КОРА» Олександра Ніздрань. З метою ознайомлення із напрямками соціального захисту, надання соціальної підтримки та вирішення проблем зайнятості демобілізованих військослужбовців – учасників АТО, а також, їх залучення до активних програм соціальної та професійної адаптації Галина Приступа здійснила презентацію послуг центру зайнятості та надала інформаційні листівки.

Зважаючи на те, що проходження військової служби, як правило, носить стресовий характер, фахівці спільно з Олександрою Ніздрань обговорили питання на тему «Конфлікти та стреси, способи їх подолання». Олександра порадила: «Учасники АТО як ніхто, потребують психологічної підтримки не лише зі сторони близьких, але і з боку усіх соціальних структур, в які вони звертаються». Фахівці військових комісаріатів спільно з фахівцем центру зайнятості обговорювали тести для професійного відбору строковиків, контрактників. «Важливою особливістю психологічного портрета військовослужбовця є спрямованість особистості, тобто сукупність найбільш стійких життєвих і військово-спеціальних та інших соціальних цілей та цінностей, а також мотиви його діяльності і поведінки», - наголосила Галина Приступа. Усі учасники семінару охоче цікавились ситуацією на ринку праці та актуальними професіями (спеціальностями).

Заступник військового комісара з виховної роботи обласного військового комісаріату Андрій Миськів зауважив: «Щоб надати кваліфіковану допомогу військовослужбовцю, потрібно зрозуміти психологію військовослужбовця, його необхідно сприймати як повноправного громадянина держави, члена військового колективу, що виконує конституційний обов'язок щодо захисту своєї Вітчизни. Водночас необхідно враховувати його індивідуально-психологічні особливості, властивості і домінуючі психічні стани».

Психолог обласного військового комісаріату Марія Свідер підсумувала зустріч: «Знання психологічних особливостей особистості є запорукою кваліфікованої та цільової допомоги, а також збереження психологічного здоров`я для фахівця, що забезпечить цільовий підхід до вирішення проблеми».

 

 

Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Тернопільського міськрайонного центру зайнятості - Галина Приступа

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер