images/stories/logosait_new.jpg

 

Збитків майже на сто тисяч гривень завдали крадії линій електромереж

kabelУ період з серпня по жовтень невідомі зловмисники зрізали 13 кілометрів, а це більше тонни високовольтного проводу в Козівському районі на Тернопільщині.

Факт розкрадання державного майна виявили працівники ЛЕПу під час чергової перевірки справності електромереж й повідомили про це правоохоронців.

Співробітники Козіського відділення ГУ Національної поліції в області розшукують зловмисників.

Крадіжки проводу скоїли особи, які добре знали, що роблять, – у цьому переконані районні поліцейські, – адже спроба зрізати лінію, яка перебуває під напругою у 10 тисяч Вт без спеціального захисного костюму та обладнання рівноцінна смерті.

За словами т.в.о начальника Козівського відділення ГУ Національної поліції Михайла Швайки, крадіжки були скоєні на двох ділянках. У першому випадку поцупили 5 кілометрів електромереж вагою 746 кг, у другому – 8 км вагою 1189 кг. Аби зрізати й вивезти таку кількість проводу, невідомі особи мали не одноразово приїжджати на місця злочину. Щоб їхні злодіянні якнайдовше залишалися непоміченими, об’єктом наживи обирали резервну лінію, адже при пошкодженні основної зникло б електропостачання в населених пунктах і це помітили б працівники ЛЕП.

За фактами розкрадання державного майна відкрите кримінальне провадження за статтею 185 ККУ – крадіжка. Слідство триває.

Тим часом правоохоронці закликають мисливців не ризикувати власним життям заради примарної можливості заробити. Спроба зрізати провід ЛЕП може вартувати життя.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер