images/stories/logosait_new.jpg

 

Нойзово-літературна акція від Юрія Завадського та «Субпродукт»

27 листопада 2015 року в п’ятницю о 19:00 у винарні «Заратустра»відбудеться нойзово-літературна акція «наскрізне [о]» від Юрія Завадського та музичного середовища «Субпродукт», пише сайт Культурно.

Тут говоритимуть про поезію та все те новітнє й несподіване, що приносить і ще може принести українська поезія. Поспілкуються про це всі присутні разом з Юрієм Завадським і Юрієм Матевощуком, який буде цю розмову провадити. Юрій Матевощук – не лише професійний поет, а й вправний модератор, організаційними потугами якого рухається не один фестиваль.

Юрій Завадський разом із відомими віршами з виданих книжок прочитає свої найновіші тексти, що складуть його наступну збірку. Другий блок акції учасники присвятять фонетичній поезії: Ю. Завадський контрольним пострілом продекламує фонетичну поему «еа». На цьому етапі варто приготувати свої додаткові рецептори та відчуття, адже товаришуватиме виступу нойз від «Субпродукту».

Справа не лише у «дірявості» літери «о», — пояснюють організатори — але й у її протяжності та огубленості, у фонетичній поезії, котра шукає значення у найдрібніших атомах людської мови, та всюдисущому шумі, який підкреслює фізіологічність будь-якого мистецтва.

Юрія Завадського називають явищем в українській літературі, чиї вірші «для підкованого читацького ока можуть бути складними, незрозумілими. На те й існує авангардна поезія – вона кусається саме тоді, коли ти її пробуєш погладити за шерстю» (Культурно-видавничий проект Читомо / chytomo.com). Він є автором десяти поетичних книжок, записав альбом із гуртом ZSUF.

Музичне середовище «Субпродукт» існує як тривалий звуковий експеримент із мінливим складом, який підтримує загальну концепцію проекту. Одне із завдань, яке вирішує для себе «Субпродукт» – створення шумового енвайроменту, який набуває значення та експресії в природній спосіб, як зміна погоди чи стабільність людської недосконалості.

Вхід на акцію безкоштовний. Усі бажаючі зможуть придбати книжку Юрія Завадського «Таксист».zavadsky_zaratustra_subprodukt_WEB

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер