images/stories/logosait_new.jpg

 

Екскурсія для школярів на КП “Тернопільводоканал”

У рамках співпраці навчальних закладів зі службою зайнятості фахівці місцевих центрів зайнятості проводять професіографічні екскурсії на підприємства.

Так, Тернопільський міськрайонний центр зайнятості організував такий захід для учнів 8-х класів Тернопільської загальноосвітньої школи №11. Школярі відвідали КП «Тернопільводокал», де ознайомилися з історією водопостачання міста, перспективами його розвитку та проблемами, з якими щодня стикаються споживачі питної води; дізналися про те, фахівці яких професій піклуються про забір, очищення та подання води жителям Тернополя, про умови праці, вимоги до робітників.

А почалася екскурсія із відвідин музею КП “Тернопільводокал” під відкритим небом, де діти побачили, як виглядають і працюють водяний насос, засувки, а також якими були колись у місті водорозбірні колонки. В експозиції музею є багато експонатів, які десятки років служили на підприємстві і в зв'язку з модернізацією, заміною насосного обладнання або елементів мереж були виведені з експлуатації, проте їх історія тісно пов'язана з історією водоканалу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Знайомство з цими музейними експонатами допоможе дітям зрозуміти як працюють елементи водопровідно-каналізаційної системи, послугами з водопостачання і водовідведення», - зазначила інженер відділу водопровідно-каналізаційних мереж Марія Швагла.

В актовому залі приміщення КП “Тернопільводоканал” юні відвідувачі переглянули фільм про важливість води у житті людини.

Інженер лабораторії хіміко-бактеріологічного контролю якості води Наталія Борщук зауважила, що Тернопіль - одне з тих небагатьох міст України, яке отримує воду виключно з артезіанських свердловин. Тому за якістю питної води, котру споживають жителі міста, пильно стежать працівники лабораторії. Щодня вони здійснюють відбір проб на водозаборах “Тернопільський” та “Верхньо-Івачівський” і проводять відповідні аналізи.

«Тернополяни можуть бути впевнені, що вода, яку вони використовують – якісна» - додала Наталія Борщук.

Фахівець центру зайнятості Любов Смик перерахувала професії, які представлені у КП “Тернопільводоканал”. Тут і лаборанти хіміко-бактеріологічного аналізу, й інженери, які задіяні в обслуговуванні водопровідно-каналізаційної системи, і майстри, і зварювальники, і слюсарі, і технологи та ін.

На завершення екскурсії Марія Швагла звернула увагу підлітків на бережливе ставлення до водних ресурсів, та економного використання води.

Загалом у заході взяли участь 38 школярів.


Провідний фахівець з профорієнтації

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер