images/stories/logosait_new.jpg

 

Місцеві бюджети Тернопільщини отримали понад 877 млн грн податку

З початку року до місцевих бюджетів області платники сплатили 877,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що становить 112,9% від прогнозного показника. Порівняно із відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 174,6 млн гривень, або на 24,8%.

Зі слів начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, в жовтні поточного року бюджет отримав 113,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 8,8 млн грн більше очікуваного.

Ріст надходжень податку на доходи фізичних осіб напряму залежить від збільшення розміру заробітної плати. Фахівці фіскальних органів області систематично проводять роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо підвищення рівня заробітної плати найманим працівникам, ліквідації схем виплат доходів у «конвертах». Впродовж січня-жовтня цього року спільно з органами місцевої влади на засіданнях комісій заслухано керівників 337 підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірі. За наслідками проведеної роботи керівники 308 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати, в результаті чого до бюджету надійшло 212,9 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб.

Податок на доходи фізичних осіб сплачується податковими агентами при виплаті найманим працівникам заробітної плати та в інших випадках, передбачених нормами Податкового кодексу України.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер