images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільських дітей вчать дбати про своє здоров’я

Всім відомо, що до найбільш вагомих факторів здорового способу життя належить харчування. Адже цілком зрозуміло, що саме із харчових продуктів організм отримує будівельний матеріал та енергію необхідну для життєдіяльності. Змінивши своє харчування, збагативши раціон цінними для організму речовинами, ви маєте реальну можливість покращити якість життя та продовжити його тривалість.

Той, хто дбає про своє здоров’я, має дотримуватись трьох принципів здорового харчування:

* помірність – щоб калорійність раціону не перевищувала енергетичних витрат організму;

* різноманітність – передбачає споживання продуктів усіх основних груп (хліб і крупи; овочі та фрукти; м’ясо та молочні вироби);

* збалансованість – означає правильне співвідношення цих груп продуктів.

SAM_5154

Спеціалісти пропонують нам новий спосіб харчуватися корисно, який базується на фізичній активності. Регулярні помірні фізичні навантаження, мінімум 30-45 хвилин в день, у поєднанні зі повноцінною їжею запобігають серцевим захворюванням та зміцнюють організм.

Здоров’я людей залежать від сформованості навичок правильного та раціонального харчування. Наші діти, як ніхто, незахищені від шкідливих продуктів, які легко можна придбати у супермаркетах. Тому, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я спільно з ТМ «Молокія» проводить у школах міста Тернополя заходи присвячені здоровому харчуванню. Так, напротязі листопада відбулось більше десятка заходів для учнів початкових класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів - економічного ліцею №9 ім. Іванни Блажкевич та загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20. Наступний цикл заходів планується провести в загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів №23 та №28.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер