images/stories/logosait_new.jpg

 

Однолітки з-за кордону підготували для тернопільських діток особливі подарунки

Дітки із сімей військовослужбовців, які зараз перебувають в зоні АТО та діти із сімей переселенців отримають на День святого Миколая подарунки від ровесників з-за кордону. Понад 130 пакунків з одягом, взуттям, шкільним приладдям, канцтоварами, іграшками маленьким жителям Тернопільщини передали родини, які входять до Спілки Української Молоді в різних країнах. Акція «Теплом зігріємо серця» відбувається вже вдруге.

– Минулого року дітьми з Тернопільщини опікувалися сумівці з Канади, – розповіла Мар’яна Марець, координатор акції в Тернополі. – А цього до них ще приєдналися три осередки із США. Кожна сумівська родина опікувалася кількома дітьми з нашої області. Я неодноразово отримувала електронні листи від них з проханням уточнити розмір взуття чи одягу для дітей, які будуть отримувати подарунки. Якщо справа стосувалася діток з особливими потребами, то просили дізнатися чи вони не потребують  спеціалізованих речей. Родини підійшли відповідально до справи, і подарунки готували з душею для діток, щоб вони підійшли, сподобалися, принесли радість. На Тернопільщині отримає подарунки 133 дитини: діти, чиї батьки загинули в зоні АТО, чиї сім’ї бійців зараз перебувають у скруті та дітки з особливими потребами з сімей військовослужбовців. Частину подарунків отримають діти вимушених переселенців. Ця акція має ще й велике моральне значення, оскільки засвідчує єдність українців всього світу, їх любов до України, вдячність до захисників, і небайдужість до чужої біди.

Дітки, які живуть в Тернополі отримають подарунки в суботу, 19 грудня. Сумівці вручать їх у залі засідань міської ради, а діти візьмуть участь у святковому дійстві засвічення новорічної ялинки на Театральному майдані. А діткам, які живуть за межами Тернополя, подарунки розвезуть представники СУМу, або передадуть їх через працівників соціальних служб та військкомати.

Така акція діє не тільки в Тернополі. Загалом, в Україну юнацтво Спілки Української Молоді з Канади, США, Бельгії, Німеччини, Великобританії, Австралії передало близько 1500 подарунків. Їх отримають дітки тих областей, де діє СУМ: Львів, Хмельницький, Скивра, Дніпропетровськ, Київ.

Ольга Трач

Фото автора

За Збручем

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер