images/stories/logosait_new.jpg

 

Державна допомога для дітей при ухиленні від сплати аліментів

Якщо ж використавши всі можливі правові методи для стягнення аліментів, в тому числі на стадії виконавчого провадження, стягнути аліменти все ж таки не виявилось можливим (встановити місце перебування боржника не вдалося, дохід чи будь-яке майно відсутні), це є підставою для призначення тимчасової державної допомоги для дітей, розповідає адвокат Іван Парубій.

За Сімейним кодексом України, якщо батьки ухиляються від сплати аліментів, дитині призначається тимчасова державна допомога, яка не може бути меншою, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

kak-rasschitat-alimenty-s-zarplaty

Виплата тимчасової державної допомоги здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.
Детальна процедура отримання таких виплат регламентована Порядком призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 р. №189.

Формально, держава бере на себе обов’язок забезпечувати добробут дітей, батьки яких відмовляютьсябрати на себе батьківські зобов’язання по їх утриманню, проте, мінімальний розмір державної допомоги свідчить про протилежне.

Виплата тимчасової державної допомоги здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.
Вирішувати подібні проблемні питання в першу чергу слід доброзичливим шляхом, адже діти – найголовніше в нашому житті, і повинні рости в гармонії і турботі поряд із батьками, які хоч і розлучилися, проте, сумлін но несуть відповідальність за свою дитину.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер