images/stories/logosait_new.jpg

 

На сесії міської ради прийнято бюджет Тернополя на 2016 рік

На третій сесії Тернопільської міської ради прийнято бюджет Тернополя на 2016 рік. Початково сума надходжень до бюджету складе більше 1 мільярда 500 мільйонів гривень. Це більше, аніж у порівнянні з попереднім роком, проте варто враховувати ріст інфляції, який становить 12%.

Як розповідає заступник міського голови Вікторія Остапчук, у бюджеті уже враховано кошти, які виділені із державного бюджету на виплату зарплати вчителям та медикам. Проте виділених урядом коштів вистачить лише на 9,5 місяців. Працівники тих бюджетних сфер, зарплати яких фінансуються із міського бюджету, заробітною платою будуть забезпечені до кінця 2016 року.

Міський голова Сергій Надал зазначає, що у бюджеті передбачено кошти на продовження основних напрямків розвитку та модернізації міста.

«Наступного року на фінансування сфери житлово-комунального господарства передбачено на 20% більше коштів, аніж минулого року. Відтак, ремонти доріг, прибудинкових територій, тротуарів, об’єктів благоустрою будуть продовжуватися. Також продовжуватимемо реалізацію програми термомодернізації міста, - розповідає Сергій Надал. - Розвиватимемо надання первинної медичної допомоги, зокрема плануємо відкрити на базі школи №27 амбулаторію сімейного лікаря, у медичних закладах та закладах освіти будемо проводити заміну вікон та утеплення фасадів, відкриємо ще декілька нових груп у дитсадках, забезпечимо безкоштовним харчуванням дітей учасників АТО. Окрім того, у бюджеті передбачені кошти на облаштування нового кладовища на вул. Бригадна та для придбання декількох тролейбусів».

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер