images/stories/logosait_new.jpg

 

Яку заробітну плату хотіли б отримувати тернополяни в 2016 році?

Сьогодні прожитковий мінімум в Україні становить 1378 гривень, це сума коштів на яку пересічна людина має прожити впродовж місяця. При цьому кожен повинен забезпечити собі достатній життєвий рівень: харчування, житло, одяг, лікування, дозвілля. Якщо розділити на 30, то сума, на яку українець має прожити в день становить 46 гривень. Цікаво чи багато міністрів пробували так жити? Зважаючи на теперішні ціни на таку кількість грошей складно не те що прожити, а й вижити. При цьому, очевидно, слід забути про такі речі як: м’ясо, кава, солодощі, фрукти, транспорт та відпочинок. І це лише за умови, якщо у вас є власна квартира, одяг, ви абсолютно здорові та не маєте дітей.

Журналісти «Моя газета» запитали у тернополян, який прожитковий мінімум потрібний для забезпечення своїх сімей всім необхідним.

Оксана, 29 років, продавець
На мою думку для повного забезпечення моєї сім’ї всім необхідним включаючи не лише харчування, а й одяг, ліки, особистий розвиток та подорожі, звісно, потрібно 10.000 грн. в місяць. І не менше, адже ціни піднялись і зарплати теж мали би бути вищими.
Оксана, 29 років продавець

Леонід, 55 років, не працює
На даний час, нам українцям, важко жити на мізерну зарплату, тому я, насамперед, не проти зарплати депутатів, адже їм в черговий раз підвищують, то чому б і нам не підняти.
Леонід, 55 років не працює

Володимир, 20 років, бармен
Я працюю недавно, стаж в мене невеликий, але для повного забезпечення мені б вистачило 5 000 грн на місяць.
Володимир, 20 років бармен

Аня, 19 років, вчителька
Я недавно перевелась на заочне навчання і працюю вчителем молодших класів, як на мене, то 4 000 грн. в місяць було б достатньо.
Аня, 19 років вчителька

Ліля, 27 років, в декреті
Я думаю, що заробіток для сім’ї повинен складати 6.000 грн. Це для того, щоб забезпечити сім’ю самим необхідним: одяг, їжа, оплата комунальних послуг, які сьогодні є досить дорогими.
Ліля, 27 років в декреті

Микола, 30 років, служить
Нещодавно я повернувся додому на відпочинок, побути зі своїми рідними. Адже я воюю в «гарячих точках» нашої країни. Щодо заробітної плати, то думаю, що з теперішніми цінами потрібно заробляти не менше 10 000 грн.
Микола, 30 років служить

Ярослав, 65 років, пенсіонер
У розвинених країнах час виходу людини на пенсію називають «вільним часом», «золотою порою», це період, коли вона нарешті може дозволити собі «пожити для себе». А в нас цей час швидше можна назвати виживанням. Якщо порівняти українських пенсіонерів з європейськими ровесниками, то побачимо, що у країнах, де вони живуть дбають про їх здоров’я чи відпочинок біля теплого моря, не кажучи по закордонні подорожі. Звісно, хотілось би таку ж зарплату, які і в європейських ровесників.
Ярослав, 65 років пенсіонер

Юлія, 19 років, соціальний педагог
Наша країна щодня розвивається. Сьогодні ми рівняємось до розвинутих європейських держав, прагнемо відповідати сучасним тенденціям, тому й рівень прожиття значно зріс. Для того щоб почувати себе більш-менш комфортно, на мою думку, необхідна заробітна плата 4.000 грн.
Юля, 19 років соціальний педагог

Василь, 47 років, не працює
Зараз я перебуваю в пошуках роботи. Розглядаю різні варіанти і, насамперед, на оплату, яка турбує сьогодні кожного. Щоб прожити і забезпечити себе мінімальним і необхідним, а також забезпечити себе ліками, які зараз досить дорогі, потрібно приблизно 4.000 грн.
Василь, 47 років не працює

Оксана, 49 років, не працює
Я – як і всі жителі Тернополя та інших міст України, хотіла б розвитку та процвітання, а для цього потрібно достойно оцінювати і оплачувати працю людей. На мою думку, зарплата повинна відповідати нашим потребам. Це значно покращить розвиток нашої країни й Тернополя зокрема.

Оксана, 49 років безробітна

 

Вероніка Купчик

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер