images/stories/logosait_new.jpg

 

Час декларувати доходи настав

З початку 2016 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2015 року.

За вибором платника податків декларації подаються за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Звертаємо увагу, що поштою документи потрібно надсилати з повідомленням про вручення та з описом про вкладення не пізніше, ніж за п'ять днів до закінчення граничного строку подання. Якщо ж декларація подається в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису, то надсилати її потрібно не пізніше закінчення останньої години граничного строку подання.

Для комфортного звітування громадян протягом січня-квітня 2016 року Центр обслуговування платників Тернопільської ОДПІ працюватиме за подовженим режимом роботи, при цьому подати декларацію можна буде також й у вихідні дні. У разі необхідності платники зможуть отримати безкоштовні консультації та допомогу в заповненні декларації.

Також нагадуємо, що з 1 січня 2016 року запроваджується нова форма декларації про майновий стан і доходи, в якій об’єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору. Враховуючи це, за результатами 2015 року податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору визначатимуться в одній податковій звітності.

Детальніше про особливості деклараційної кампанії 2016 року можна дізнатися за посиланням – http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2016/ та у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька,1 чи за телефоном: 43 46 10.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер