images/stories/logosait_new.jpg

 

Виїзні акції міськрайонного центру зайнятості

Протягом 2015 року фахівці Тернопільського міськрайонного центру здійснили 35 виїзних акцій з використанням мобільного центру профорієнтації у школи Тернопільського району. Так, фахівці з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних відвідали загальноосвітні навчальні заклади сіл Ангелівка, Баворів, Біла, Буцнів, В. Гаї, В.Глибочок, Грабовець, Довжанка, Домаморич, Дубівці, Жовтневе, Ігровиця, Козівка, Лозова, Лучка, Малий Ходачків, Мишковичі, Настасів, Острів, Петрики, Почапинці, Прошова, Скоморохи, Стегниківці, Товстолуг, Шляхтинці, смт Велика Березовиця та смт Великі Бірки, в яких взяли участь 1523 учні.

Також на території Тернопільського району проведено 7 професіографічних екскурсій, до яких залучено 81 особу. З початку року проведено 9 профінформаційних та профорієнтаційних заходів і уроків для молоді, в тому числі учнівської, у яких взяли участь більше 120 осіб.

P1080493

Влітку 2015 року відбулось 8 виїзних профорієнтаційних акцій центру зайнятості у пришкільних таборах селищ В. Березовиця, В.Бірки та сіл В. Гаї, Лозова, Мишковичі, Острів, в яких взяли участь 245 школярів.

У приміщенні обласної наукової бібліотеки Тернопільський МРЦЗ провів інтерактивний захід у форматі вебінару для 79 школярів ЗОШ Тернопільського району «На порозі вибору».

Під час заходів діти взяли участь в профорієнтаційних та розвиваючих іграх і вправах, пройшли профдіагностичне обстеження на визначення типів професійної спрямованості. І хоч багато дітей вже визначились, ким вони хочуть стати в майбутньому, для багатьох учать у тестуванні стала необхідною, як для підтвердження свого вибору, так і для орієнтиру у майбутньому.

Так, цікавою та повчальною була гра «Абетка професій», за умовами якої учні за короткий час повинні назвати якомога більше професій, що починаються на різні букви алфавіту. А під час гри «Вгадай професію» фахівці перераховували професійні навички та уміння, а діти вгадували фах. Знання професій старшокласники виявили в іграх «Професії села та міста» та «Хто що робить?».

Сміхом та жартами учні сприймали інформацію про перелік самих дивних професій, таких як “штовхальник у метро”, “піднімач пінгвінів”, “охоронник Кубку Стенлі” тощо.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер