images/stories/logosait_new.jpg

 

Підприємців Тернополя штрафуватимуть за неприбрані ділянки

Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів нагадує керівникам торговельних підприємств, закладів побутового обслуговування та ресторанного господарства щодо належного санітарного прибирання прилеглої та закріпленої території в зимовий період. Відповідно до Правил благоустрою, суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані прибирати прилеглу територію по периметру споруд (кіоски, намети, лотки, тощо) на віддалі 15 м.

Одночасно категорично забороняється:

  1. викидання снігу та сколеного льоду з тротуару на проїзну частину дороги;
  2. утворення снігових валів в зоні перехресть, пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту;
  3. сколювати лід на тротуарах, вимощених фігурними елементами.

 

Порушення вищевказаних Правил, відповідно до ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім того, у зв’язку з підвищенням рівня захворювання на ГРВІ, рекомендовано керівникам закладів торгівлі, побуту та ресторанного господарства забезпечити масковий режим як захід передепідеміологічного періоду у сфері обслуговування населення.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер