images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільська митниця ДФС видала 76 сертифікатів форми "EUR.1"

З 1 січня 2016 року впроваджено економічну частину Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншого боку, ратифікованої Законом України від 16.09.2014 р. №1678-VII (далі – Угода).

Нагадаємо, що сертифікат форми EUR.1 необхідний для застосування преференційних ставок ввізного мита або звільнення від сплати мита, встановлених в Угоді, та видається як доказ, що товари відповідають вимогам правил визначення преференційного походження. З нового року контроль і видача зазначених сертифікатів здійснюється митними органами.

Також одним із пунктів Угоди, передбачено надання та анулювання митним органом статусу уповноваженого (схваленого) експортера. Перевагою використання статусу уповноваженого (схваленого) експортера є те, що для отримання тарифних преференцій український експортер товару без оформлення сертифіката з перевезення форми EUR.1 самостійно визначає та декларує походження товарів на комерційних/товаросупровідних документах, що дозволить прискорити процедуру експорту товару.

«Окрім цього, одним із ключових моментів положень Угоди є поступове створення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. Зокрема, кожна сторона зменшуватиме або скасовуватиме мито на товари, що походять з іншої сторони, відповідно до графіків, протягом 10 років. Відтак хочу зазначити, що Тернопільська митниця ДФС готова до впровадження Угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, зокрема, стосовно видачі сертифікатів з перевезення форми EUR.1. Так, з початку цього року працівниками Тернопільської митниці ДФС видано 76 сертифікатів походження форми "EUR.l"», – зазначила в.о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер