images/stories/logosait_new.jpg

 

На прийом до лікаря можна записатися онлайн

Нещодавно у нашому місті презентували платформу, на якій можна зареєструватися до лікаря онлайн. До відкриття інформаційно-медичного сайту готувались впродовж року. Детально вивчали функціонування аналогічних ресурсів у інших містах, враховували недоліки.

Презентація єдиного інформаційного ресурсу для закладів «Центру первинної медико-санітарної допомоги» www.medical.te.ua відбулася у приміщенні Тернопільської міської ради. Незабаром за допомогою цього ресурсу можна буде записатися на прийом до сімейного лікаря, дізнатися актуальну інформацію, а також залишити відгуки та пропозиції щодо роботи медичних закладів.

-          Цей ресурс набагато ширший ніж просто електронний запис, це ціла система, яка дозволить перейти до електронного документообігу системи охорони здоров’я у Тернополі. Минулоріч на його реалізацію з міського бюджету виділили понад 340 тисяч гривень, - розповів начальник відділу охорони здоров’я міськради Ростислав Левчук.

сайт сімейного лікаря тернопіль
Усі медичні дані про пацієнта будуть зберігатися згідно закону про захист персональних даних і будуть доступними лише вашому сімейному лікарю. На сайті ви зможете дізнатись прізвище та графік роботи вашого лікаря, зареєструватись на прийом, проте доступу до електронної бази пацієнтів, в тому числі ваших, у вас не буде.

-          З часом новий інформаційний ресурс забезпечить перехід від паперових носіїв на електронні стандарти, - кажуть у міськраді. – В майбутньому ми відмовимося від медичних карток. Даний ресурс також забезпечить зберігання історії пацієнта в електронному варіанті згідно закону про захист персональних даних.

У системі лікар може здійснювати контроль за проходженням необхідних обстежень пацієнтами, які повинна проходити кожна людина хоча б раз у рік. Також буде впроваджений реєстр для диспансерних та лежачих хворих, у якому медичні працівники будуть відмічати час і дату приходу до них.

Щоб скористатися електронною реєстрацією необхідно спочатку зареєструватися на сайті www.medical.te.ua, вказавши свій мобільний номер та пароль. За вказаною адресою система видає сімейного лікаря, який обслуговує вашу територію. На сайті пропонується дата та час запису. Отриману інформацію опрацьовують у реєстратурі медичного закладу. На вказаний вами час виписують талон на прийом і разом з вашою медичною карткою передають сімейному лікарю. Із собою необхідно мати посвідчення особи, інакше лікар має право вас не прийняти - пояснює Оксана Фіцак, директор ТОВ «МедіаСофт».

медичний сайт тернопіль

На прийом кожного пацієнта виділяється 12 хвилин. Деякий час також виділяється на врахування живої черги. Зрозуміло, що в спочатку частина пацієнтів буде приходити без попереднього запису, цей момент працівники медичного закладу врахували. Люди, які прийшли без запису будуть створювати «живі черги». Для уникнення непорозумінь з іншими пацієнтами, час відвідування лікаря їм назначатимуть у реєстратурі. У разі запізнення по електронному запису, вам доведеться ставати у «живу чергу». Нова система є незвичною як для пацієнтів, так і для лікарів, але вона націлена на організацію роботи закладу та відвідувачів.

Наразі ще триває тестування системи, тому запис до лікарів за допомогою порталу буде здійснюватися згодом, про що додатково буде повідомлено на сайті.

Подавати власні пропозиції та побажання щодо роботи ресурсу www.medical.te.ua можна у «Центр первинної медико-санітарної допомоги» за телефоном 52-45-50, на електронну пошту  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , а також у відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради за телефоном 52-56-96 (м. Тернопіль, бул. Т.Шевченка, 1).


Оксана Божко

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер