images/stories/logosait_new.jpg

 

Чи довіряють тернополяни народній медицині?

У зимовий період одним з актуальних питань є питання здоров’я. Як відомо, у декількох областях України оголошено епідемію свинячого грипу. Чи дійсно у нашій країні з’явилось таке захворювання? З приводу цієї теми сьогодні побутують різні думки, частина з них заперечує присутність епідемії і зазначає про фінансову вигоду з боку держави на продажі медикаментів.

Епідемію свинячого грипу в 2016 році в Україні вже оголошено в декількох областях . Крім того, у багатьох школах в зв’язку з перевищеним пороговим рівнем захворюваності оголошено карантин. У той же час, міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі у п’ятницю, 15 січня, в ході брифінгу заявив про те, що в Україні епідемії грипу немає. Однак також зазначив, що в країні лабораторно підтверджено 25 смертей від вірусу А (H1N1).

Грип - це вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Він має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечнішим. Тому перші симптоми ГРВІ вимагають особливої уваги.

За даними Тернопільської санепідемслужби станом на 21 січня, захворюваність на грип та ГРВІ в області є нестійкою, набирає ознак неблагополучної (перевищено епідемічний поріг на 14-ти адміністративних територіях: Бережанському районі – в 1,6 рази, Гусятинському – в 1,6 рази, Збаразькому – в 1,3 рази, Зборівському – на 60%, Козівському – в 3,6 рази, Кременецькому – в 2,5 рази, Лановецькому – на 36%, Монастириському – на 23,2%, Підволочиському – на 43,4%, Теребовлянському – в 3,8 рази, Тернопільському – в 1,5 рази, Чортківському – в 2,4 рази, Шумському – в 3,6 рази та м. Тернополі – на 52,6%). У Тернополі зареєстрований один випaдoк cмeртi вiд уcклaднeнь, cпричинeних грипoм А(Н1N1).

Чи дійсно грип такий небезпечний? Чи довіряють тернополяни методам народної медицини, дізнавалися журналісти «Моя газета».

Вероніка, 50 років, продавець
За своє життя я пережила досить багато інфекцій та різних вірусів.
На мою думку, це все політика, тому я не вірю в «свинячий» грип.Вероніка, 50 років продавець

Володимир, 28 років, торговий представник
Так я вірю, що народна медицина може нас вберегти від грипу. Мій дідусь завжди казав: чай з малини і 100 грам горілки - найкращі ліки від застуди.

Володимир, 28 років торговий підприємець

Юля, 21 рік, студентка
Я вважаю, що народна медицина не допоможе і не захистить від свинячого грипу. Звісно, потрібно якнайшвидше звертатися до лікарів, поки хвороба не стане смертельною.

Юля, 21 років студентка

Юрій, 18 років, студент
Не можу сказати точно що саме на теперішній момент може врятувати нас від недуги. Народні методи можуть лиш на деякий час застерегти нас від грипу.
Юрій, 18 років студент
Анатолій, 74 роки, пенсіонер
Дякую Богу за те, що в нашій сім’ї всі здорові. Звісно, ми надіємося на народну медицину та цілющі властивості часнику, цибулі, домашнього меду, сольових розчинів. А також спорт - він нас загартовує.
Анатолій, 74 роки пенсіонер

Альона, 21 рік, медичний працівник
Моя робота - це насамперед здоров’я моїх пацієнтів. Коли люди звертаються на останній стадії захворювання, важко підібрати лікування. Вважаю, що народна медицина разом із медикаментозним лікуванням пришвидшить одужання.
Альона, 21 рік медичний працівник

Зоряна, 19 років, студентка
Моя сім’я насамперед довіряє народній медицині. Моя бабця говорить, що народні засоби допомагали з давніх-давен, і зараз допоможуть.
Зоряна, 19 років студентка

Валентина, 46 років, вихователька
Для профілактики в нашій сім’ї ми застосовуємо відомий з дитинства рецепт народної медицини. Рекомендуємо у період епідемій застудних захворювань вживати зубчик часнику на день. І тоді ніякий кашель та нежить вам не загрожують. Ще один з ефективних методів - перцева настоянка.
Валентина, 46 років, вихователька

Тетяна, 20 років, офіціант
Не можу сказати, чи народна медицина допоможе, але, зважаючи на теперішні ціни на медикаменти, важко собі дозволити призначене фахівцем лікування, яке обійдеться в кругленьку суму.
Тетяна 20 років, офіціант

Підготувала Вероніка Купчик

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер