images/stories/logosait_new.jpg

 

У січні загальний товарообіг Тернопільської області склав майже 33 млн дол. США

Протягом січня 2016 року Тернопільською митницею ДФС оформлено 1325 електронних митних декларацій, зокрема, 570 митних декларацій оформлено в митному режимі «Імпорт», 417 – в митному режимі «Експорт» та 338 – в інших митних режимах, а це на 23% більше за аналогічний період 2015 року.

«Оформлено 29 тис. тон вантажів, серед яких 11,4 тис. тон імпортних та 17,6 тис. тон експортних, що на 7,9 тис. тон або на 38% більше, ніж у січні минулого року. В тому числі, оформлено більше імпортних вантажів на 6,4 тис. тон та експортних на 9,6 тис. тон», – зазначила в.о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Відтак загальний товарообіг області склав майже 33 млн дол. США, зокрема, імпорт – 17 млн дол. США та експорт – 15,8 млн дол. США.

Основу експорту та імпорту склали електроустаткування, зернові культури, деревина та вироби з неї, олія рослинного походження (ріпакова для технічного використання), білкові речовини, полімерні матеріали, риба свіжоморожена, добрива мінеральні, механічне обладнання тощо.

Зовнішньоекономічні операції проводились з торговельними партнерами із 45 країн світу, серед яких перші позиції займають Польща (57,4% від усього товарообігу), Німеччина (4,5%), Росія (3,7%), Італія (3,7%) та Естонія (3,2%).

У географічному розрізі найбільше товарів в область надійшло з країн Європейського співтовариства, а саме з Польщі (майже 47% від усього імпорту), Німеччини (7,3%) та Італії (4,2%). Водночас експорт товарів здійснювався до країн Європейського співтовариства, найбільше до Польщі (майже 80% від усього експорту), Литви (3,5%) та Італії (3,1%).

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер