images/stories/logosait_new.jpg

 

Зростання цін на харчування у дитсадках

Збільшення цін на продукти вплинуло не лише на власний гаманець, але й на заклади дошкільного виховання. У звʼязку з цим, місцева влада прийняла рішення змінити оплачуваність у дитячих садках Тернополя. Вже 1 березня 2016 року батьки та міська рада будуть змушені доплачувати кошти за харчування дітей.

Щодо цього питання було багато обговорень, але органами влади та батьківською радою було визначено кінцеве рішення. Начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк пояснила, що через підняття цін не тільки на мʼясо та рибу, а на всі продукти харчування таке рішення повинно було мати місце, оскільки неможливо виконати норми, навіть, на 60%. Через те, що обіг продуктів у дитсадках значний коштів недостатньо. Тому, у ясельних групах будуть доплачувати батьки 4 гривні, у середніх 5 гривень і 2 гривні з міського бюджету. Саме тому, міський бюджет буде виділяти для цього 3 млн. гривень для збільшення оплати на харчування. У результаті, в дитячих садках Тернополя з 1 березня 2016 року харчування буде вартувати 22 гривні, а у ясельних групах - 18 гривень 50 копійок на день.

Зростання цін на харчування у дитсадках тернопіль

За допомогою тих коштів, які будуть доплачувати батьки та міська рада, у дитячі садочки зможуть завозити більше продуктів, тому і раціон буде різноманітніший. Буде можливість деякі продукти, наприклад, мʼясо давати частіше, ніж один раз в день. Потрібно співвідносити підвищення платні на продукти в магазині і меню своїх дітей.


Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер