images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі покажуть гучну театральну прем’єру

Легендарний твір, вражаюча вистава варті того, щоб це побачив кожен тернополянин.

14 березня Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської представить у Тернополі прем’єру гучної драми «Земля».

Глядачі матимуть змогу побачити іншу «Землю» – історію Сави, людини, котра пішла на гріх заради землі. У виставі піднята не тільки тема влади землі над людиною, а насамперед, психологія людської душі. Не зважаючи на те, що трагедія братовбивства – реальний факт, драматургія розгортається через символічний та, до певної міри, містичний показ внутрішнього світу героїв, якими обгорнуті події.

  • Наш театр представить драму «Земля» О.Кобилянської у постановці відомого режисера Мирослава Гринишина, прем’єра якої відбулася у 2013 році до 150-річчя Ольги Кобилянської. У 2015 році з цією виставою театр побував на успішних дводенних гастролях у м. Києві. У березні цього року театр представить виставу «Земля» в. Івано-Франківську, Львові, Тернополі.

В основі тексту – інсценізація Василя Василька (1946 р.) за повістю Ольги Кобилянської, адаптована Мирославом Гринишиним із залученням другої частини

Історія Сави – людини, яку перемогла земля, не втрачає актуальності й сьогодні, не зважаючи на те, що була написана сто літ тому.

Скільки нам ще потрібно століть, щоб усвідомити, що людське життя і скалічені долі – це надто висока плата за землю?…

Афіша Гастролі Б5 Загальна-01

Режисер-постановник – засл. діяч мистецтв України Мирослав Гринишин

Художник-постановник – Андрій Романченко

Композитор, диригент – Володимир Шнайдер

Балетмейстер-постановник – Василь Гринюк

У виставі задіяний увесь акторський склад, балет та оркестр Чернівецького музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської.

У ролі Івоніки Федорчука – директор театру Юрій Марчак.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер