images/stories/logosait_new.jpg

 

Уряд не в змозі забезпечити тернопільських медиків заробітною платою

Як повідомляє відділ охорони здоровʼя та медичного забезпечення Тернопільської міської ради, заборгованість медикам за лютий 2016 року становить 1 мільйон 290 тисяч гривень. Цієї новиною стурбовані всі працівники медичної галузі. Органи влади пояснюють це тим, що Кабінет Міністрів виділив недостатню кількість коштів для виплати заробітної платні робітникам тернопільських медичних установ. У звʼязку з цим, місцеві органи повинні виділити частину свого бюджету.

Чимале хвилювання викликала така новина у місцевих жителів та влади. Це повʼязано з тим, що медичні заклади уряд зобовʼязаний фінансувати лише з державного бюджету, проте цього року виникли певні суперечності. Для виплати заробітної платні по стандарту субвенція повинна становити 85%, в той час, як Міністерство фінансів України забезпечує лише 50% на потреби медичної галузі загалом. Такі наслідки спричинило те, що Кабінет Міністрів виділив недостатню кількість грошей для оплати праці тернопільським медикам.

13doctor-measuring-blood-pressure

Міський голова Сергій Надал погодився підтримати працівників цієї галузі, саме тому з міського бюджету буде виділено кошти, які були призначені для ремонту міста. Через такі дії уряду в Тернополі цьогоріч буде скорочено виплату грошей на ремонт доріг, житлових будинків та інших послуг, яких терміново потребує місто. Такі дії вимушені, тому що уряд, лише, за лютий заборгував 1 мільйон 290 тисяч гривень, а субвенція повинна здійснюватися кожного місяця.

Тернопільська влада змушена економити на тому, що було давно заплановано. Це повʼязано з тим, що до кінця року медикам не вистачить грошей на оплату їх праці. За 2016 рік ця сума буде складати 18 мільйонів гривень. Тому, цього року тернополяни знову змушені «латати дири» створені державним урядом замість того, щоб відбудовувати своє місто.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер