images/stories/logosait_new.jpg

 

"Удар" і "Свобода" висунули умови перед об'єднанням з "Батьківщиною"

Тягнибок і Турчинов сподіваються на чесність Кличка, а Яценюка розмови про коаліцію зараз дратують.

"Батьківщина" у новому парламенті сподівається на 8 десятків своїх багнетів. Окрім Свободи, вже простягнула руку для співпраці Віталію Кличку.

Керівник виборчого штабу ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов поділився: "Поки нам не зрозуміла до кінця позиція партії Удар, але сподіваємося вони виконають обіцянку виборців і приєднаються до демократичної коаліції в ВР", йдеться у сюжеті ТСН.

В штабі "Удару" велелюдно. Політичні питання зірці боксерського рингу ставлять німецькою, російською, українською мовами. Той відповідає кожному мовою запитання, зважуючи кожне слово.

"Лисиця може змінити колір хутра, але характер – ніколи", - так образно Віталій Кличко говорить про Партію Регіонів, з якою його сила не збирається співпрацювати в парламенті, як і з комуністами.

"Ми не бачимо об'єднання і спільної роботи з Партією регіонів і комуністами, і доклади всіх зусиль щоб працювати з партіями "Свобода" і "Батьківщина", - розповів про плани лідер партії "УДАР" Віталій Кличко.

Кличко готовий почати перемови з Батьківщиною і Свободою, але в нього є три принцові питання. Корупція, відповідальність влади і відродження самоврядування - якщо на ці пункти у всіх політсил однакові погляди, "Удар" готовий до об'єднання.

Де не чекали такою уваги - то це в лавах Свободи. Пресі не вистачає місця, а емоційному Тягнибоку - повітря. Він одразу дає зрозуміти, що лідерові "Удару" - не довіряє.

"Парламентська більшість - це є "Свобода" та "Батьківщина". Яка позиція "Удару" - мені не відомо. "Удар" зараз може говорити все що завгодно, заступник голови "Свободи" вчора поставив питання Кличку, чи буде він голосувати за імпічмент президента - пан Кличко не відповів на це питання", - розповів лідер ВО "Свободи" Олег Тягнибок.

Для української опозиції пересваритися ще до об'єднання - вже чи не традиція. Але Тягнибок наголошує, для нього є принциповим спільне голосування за відміну Харківських угод і скасування закону про регіональні мови.

Яценюк нині так далеко не заглядає. Його дратують питання про демократичну коаліцію в парламенті, бо кількість опозиційних депутатів занадто хитка.

"Кількість членів парламенту від опозиції треба захищати і кожний округ треба захищати", - сказав лідер ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Батьківщина" заявляє про 10 мажоритарних округів, де нині спостерігаються фальсифікації. "Свобода" каже - відвертий підлог іде на 3-х округах і на 10-ти - ситуація спірна. "Удар" впевнений, у них забирають перемогу на одному київському окрузі, і на кількох ситуація конфліктна. Тому жодна опозиційна сила не може спрогнозувати кількість своїх депутатів в парламенті.

ТСН 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер