images/stories/logosait_new.jpg

 

Користуватися громадським транспортом буде простіше

Зовсім скоро у місті встановлять дві нових зупинки за модерними технологіями. Відтак тернополяни зможуть прослідковувати маршрут та місце знаходження транспорту. Вартість такого оновлення місцевим органам  вартуватиме понад 40 тисяч гривень.

Начальник міського управління транспорту Ігор Мединський повідомив, що у 2016 році місцевих жителів та гостей міста обслуговуватиме якісний транспорт та зупинки з новими технологіями. Він запевнив, що цьогоріч таке оновлення буде на зупинках «Кооперативний технікум» та «Центр», що біля церкви Різдва Христового.

На сьогодні у місті функціює понад 200 зупинок громадського транспорту. Їх ціна - близько 10 тисяч гривень. «Розумні» з них, поки, лише дві: одна біля Галицького коледжу інша знаходиться на вулиці Київській. Одна така зупинка вартує від 40 до 45 тисяч гривень. Від звичайних вони відрізняються тим, що на них буде розміщений екран з розкладом руху та місцем знаходження транспорту. Це швидка та доступна послуга для кожного. Також у пасажирів буде можливість користуватися послугами Wi-Fi.

На разі, місцева влади не може сказати, скільки таких зупинок планують і коли саме вони будуть встановлені. Це повʼязано з  їх високою ціною. Тож модернізація буде відбуватися поступово.  Над здійсненням цього проекту вже працюють, проте, коли саме він буде введений в дію ще невідомо. 

Ігор Мединський додав, що цього року у місто планують закупити не менше десяти нових тролейбусів. Відповідно плануюють провести додаткові тролейбусні лінії та будівництво тягової станції. 


Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер