images/stories/logosait_new.jpg

 

Викрили групу осіб, які виготовляли і збували сурогатний алкоголь

На Тернопільщині податкові міліціонери викрили групу осіб, які виготовляли і збували сурогатний алкоголь

Із 1 березня 2016 року збільшено розміри ставок акцизного податку, зокрема на спирт для виготовлення алкогольних напоїв – у півтора рази із 70 грн. 53 коп. до 105 грн. 80 коп. Відповідно зросла вартість алкогольних напоїв та тютюнових виробів, у зв’язку з чим правоохоронці фіксують активізацію тіньового ринку підакцизних товарів.

В рамках проведення операції «Акциз» впродовж останнього тижня співробітники оперативного управління Головного управління ДФС в області припинили незаконну діяльність чотирьох осіб, які займались виготовленням та розповсюдженням фальсифікованих алкогольних напоїв.

В ході проведення санкціонованих обшуків вилучено 1025 літрів спирту, 215 літрів фальсифікованої горілки та коньяку, порожню тару, корки, лійки, шланги, обладнання, яке використовувалось для виготовлення фальсифікату.

Фальсифікат розливався у тару під марками як вітчизняних виробників (GREENDAY, «Станіславська»), так і закордонних. Зокрема, горілка розливалась у бег-ін-бокси торгової марки «VODKA GORBATSCHOW» місткістю 3 літри (Німеччина), а коньяк – у дволітрові бег-ін-бокси під торговою маркою «ДИВИН» (Молдова).

Слід зазначити, що використання бег-ін-боксів для алкогольних напоїв заборонено законом.

Загальна вартість вилучених підакцизних товарів становить понад 170 тис. гривень.

При цьому кількість вилученого спирту є достатньою для виготовлення партії фальсифікованої горілки у кількості 5 тис. пляшок, реалізація якої завдала б бюджету збитків від ненадходження акцизного податку в сумі понад 100 тис. гривень.

Триває досудове розслідування.

Кримінальним кодексом України за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв, передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Всього ж з початку року співробітники податкової міліції області з незаконного обігу вилучили підакцизної продукції на суму 347,4 тис. гривень.

До суду направлено 3 кримінальні провадження стосовно осіб, які займались незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер