images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополяни матимуть доступ до інформації про фінансові витрати школи

Тепер кожен тернополянин матиме доступ до інформації про фінансові витрати школи. Зініціювали таку ухвалу скарги батьків.

Тернополяни матимуть доступ до інформації про фінансові витрати школиНа сайті міськради тернополяни обговорюють проблему збору коштів освітніх закладах. Скаржаться на те, що педагоги щомісячно збирають певну суму на потреби школи або дитсадка, а результати, кажуть, є непомітними. Батьки запевняють, що педагоги вказують дуже великі суми і збирають гроші доволі часто. Так, окрім щомісячних внесків вимагають доплачувати кругленькі суми на різноманітні акції або програми.

Місцева влада запевняє, що фінансування освіти у місті задовільне. За словами Сергія Надала, на потреби освіти міста виділено понад 17 мільйонів гривень. За ці кошти будуть проводити ремонтні роботи, оплачуватимуть харчування тощо.

Нагадаємо, нещодавно міський голова ухвалив рішення про заборону збору коштів потреби шкіл та дитсадків. Розпорядження «Про впорядкування окремих питань фінансово-господарської діяльності загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів міста» буде функціонувати цьогоріч у всіх освітніх закладах. Адміністрація цих установ звітуватиме про фінансовий стан та витрати мінімум 2 рази на рік.

 

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер