images/stories/logosait_new.jpg

 

Вулицю Чорновола пропонують зробити ярмарковою

Багато дискусій досі ведеться щодо того, як правильно облаштувати вулицю Чорновола у місті Тернополі. У вересні 2015 року, до святкування «Європейського тижня мобільності», поступила пропозиція  зробити вулицю пішохідною. Оскільки ця частина міста є першою на шляху у місто, вона повинна бути охайною та просторою. Громадські активісти запропонували зробити цю вулицю алеєю з відпочинковою зоною. Проте досі ідея залишилось на рівні обговорення.

Вулицю Чорновола пропонують зробити ярмарковою

Нещодавно небайдужий тернополянин Іван Омелян висвітлив своє бачення з приводу даної ситуації. На одній зі своїх сторінок у соцмережах житель міста висунув пропозицію зробити вулицю Чорновола ярмарковою. Його вразило те, що люди, які продають у цьому місці змушені тіснитися, і тим самим створювати певний дискомфорт для мешканців та гостей міста. Через те, що покупці є завжди, а продавці не хочуть поступатися місцем, Іван Омелян пропонує зробити цю частину дороги ярмарковою. Він вважає, що це буде мати естетичний вигляд і відображатиме гостинність міста.

У соціальних мережах щодо цієї пропозиції виникло чимало суперечок . Думки тернополян розділилися: одні вважають,  це недоречним через те, що «ворота міста» не можуть починатися з базару, в той час, інші підтримують ініціатора. Досі невідомо, чи відбудуться зміни, чи, знову, все залишиться на рівні обговорення. Головне, що турбує мешканців міста, чи зміна функціювання цієї вулиці справді потрібна, чи це своєрідна особливість міста.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер