images/stories/logosait_new.jpg

 

Що говорять про нову поліцію тернополяни?

12 березня на Театральному майдані у Тернополі 209 нових поліцейських присягнулися на вірність українському народу. Привітала нову патрульну поліцію голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе, пише Моя газета.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook розповів, що заявки на роботу в новій поліції Тернополя подали 4,9 тис. чоловік. Конкурс передбачав 24 людини на місце. Після тестів, комісій і жорсткого відбору кандидати пройшли 10 тижнів інтенсивної підготовки і тренінгів на базі Львівського університету внутрішніх справ у кращих викладачів та тренерів України з країн-партнерів.

"Кожен четвертий у формі патрульного поліцейського на вулицях Тернополя - дівчина. Понад 80%, тобто майже кожен у формі патрульного поліцейського, - з вищою освітою. 24 поліцейських - учасники бойових дій. Ми постаралися, щоб у кожному підрозділі були молоді ветерани, які пройшли війну і знають ціну життя та вірності присязі", ― наголосив Аваков.

Сергій Надал ― мер Тернополя каже, що поліція ― це не каральна, а сервісна служба.
Надал Сергій

― Чого чекаємо від нової поліції:

1. ВІДНОВЛЕННЯ ДОВІРИ ЛЮДЕЙ ДО ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ.

2. Наведення порядку на дорогах міста (паркування, порушення ПДР, водіння у нетверезому вигляді).

3. Реальна боротьба із злочинністю на вулицях (в рази збільшилася кількість пограбувань, хуліганства тощо).

4. Наведення порядку зі стихійною торгівлею, що з потеплінням загрожує Тернополю новими епідеміями.

5. Виконання функції СЕРВІСНОЇ СЛУЖБИ. Тобто допомога людям.

Що говорять про нову поліцію тернополяни ?

― Відношення до нової поліції в рідному місті ― дуже позитивне. Щиро хочу змін, про які всі так говорять. Звичайно, є і будуть труднощі, але надіюся на краще. І замість критики, яку так легко сьогодні кожен може видати, пропоную свою підтримку. Буду їх поважати, дотримуватися правил дорожнього руху і гордитися всім, що робить наше місто кращим, ― розповіла директор ТЗОШ № 28, вчитель― методист― Вавринів Лілія, 43 р.

Вавринів Лілія

Доцент кафедри журналістики ТНПУ ― Галина Синоруб, 40 років.

― Все ж таки віриться, що все зміниться на краще, і поліція також. Багато нових і молодих людей, які здатні змінити на краще. Однак, поживемо―побачимо.

Галина Синоруб

Студентка 3 курсу ТНЕУ, мама та дружина нового поліцейського ― Діана Карашівська, якій 20 років говорить :

― Я вірю в те, що нова поліція справді буде гідно нести свою службу та охоронятиме наше місто. Був досить суворий відбір кандидатів на посади, тяжке навчання, тому, сподіваюся, що все це допоможе нашим полісменам достойно нести свою службу. Сьогодні патрульні присягнули вірно служити українському народу, охороняти наш спокій, дотримуватися законів та Конституції України. тож, сподіваюся, що у нашому місті поменшає кількість ДТП, хуліганства.

Діана Карашівська

Ліда Яніцька ― дизайнер одягу, 43 роки розповідає про свої надії на нову поліцію:

― Я думаю, що нові поліцейські будуть виправдовувати наші сподівання, адже свою репутацію зіпсувати не хочуть . Нова поліцейські ― це молоді професіонали з новим баченням та сучасним підходом до своєї роботи.

Лідія Яніцька

― Більшість громадян в країні очікує змін та реформ, але, коли вони приходять, то більшість до них не готові, або вишукує можливості жити по― старому. Занадто багато критики, на мою думку. Бо коли іі замало―це "совок". Коли її забагато― бананова республіка, якою керують відірвані від людей можновладці. Прикрі помилки нових поліцейських говорять лише про одне― через рік з неофітів залишаться 60 %, решті ця робота або не вдається, або перестане бути цікавою,― сказав Віктор Мацикур і додав : ― Прийдуть нові люди, ситуація повториться, але за кілька років кістяк нової поліції буде мати і досвід, і навики, і знання для того, щоб ефективно виконувати свою роботу. І це природній процес. Мусимо дати самі собі шанс на зміни і бути готовими ці зміни прийняти, ― говорить Віктор Мацикур, директор департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації.
Віктор Мацикур

― Досить довго українці жили в «світі законного беззаконня» , думаю всі зрозуміли про що йде мова. І тепер, коли говорять, що нова поліція буде жити і працювати для людей законно і справедливо, багатьом із нас важко в це повірити. Та все ж, ми всі надіємося, що у нашій країні все―таки знайдеться місце для справедливості та чесності і першими у владній структурі це повинні довести правоохоронні органи. Тому, ми тільки будемо раді навіть допомагати нашій новій поліції працювати гідно своїй професії. Віримо, що все, що обіцялося від очільниці Національної поліції України Хатії Деканоїдзе стане реальністю ,― сказала головний редактор журналу CITY LIFE Маріанна Балабан, 29 років.Маріанна Балабан

Повар ― Сергій Головайчук, якому 28 років, говорить:

― Думаю, що нова поліція буде кращою та не корумпованою. Хочу, щоб все змінилося, бо довіри до попередньої немаю зовсім. Бачив, коли брали хабарі, коли зупиняють автомобілі вибірково, а не тих, хто порушив ПДР. Надіюся, що наведуть лад, бо стільки реклами та грошей витратили на них, що вони не мають права не виправдати надії людей.

Сергій Головайчук

Журналіст Олег Удич, якому 39 років, не вірить в поліцейських, ні нових, чи старих, ні наших, чи їхніх. ― Я вірю в зміни, якщо поліцейські є цими змінами, я їх підтримуватиму у всьому та закриватиму очі на дрібні проблеми, але чи стануть вони предвісниками змін в нашій державі ― покаже тільки їхня робота. Тому бажаю їм розуміння того, що до них буде прискіпливіше ставлення і дуже хочу, щоб вони виправдали аванс людської довіри.

Олег Удич

― Перше, що очікую - порядку. Друге ― безпеки на вулицях міста,― головні вимоги від нової поліції фотографа та студента ТНПУ, якому 19 років ― Кушніра Юрія.

Юра Кушнір

Андрій Цимбал ― інвестор, 25 років говорить: ― Нова поліція ― це нова система. Реформи є реформами, і ми повинні це підтримувати,― сказав Андрій і додав: ― Приємно, коли 24 години на добу в місті патрулюють.

Андрій Цимбал

 

Тетяна Шило

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер