images/stories/logosait_new.jpg

 

З небезпечним захворюванням ознайомили учнів навчальних закладів

Нині туберкульоз в Україні є найпоширенішою інфекційною хворобою, займаючи перше місце в структурі смертності людей від інфекційної патології. Ситуація щодо туберкульозу в нашій країні досить складна. За даними ВООЗ зареєстровано 680 671 хворих на туберкульоз, що дорівнює 1,4% від усієї чисельності населення країни (на 0,2% більше, ніж у 1998 році), із них хворі активними формами туберкульозу складають 144 041 (21,2%).

Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення провів ряд заходів з метою ознайомити учнів навчальних закладів з небезпечним захворюванням - туберкульоз, обговорити шляхи зараження та правила запобігання цій хворобі.

+IMG_0196

22 та 23 березня для учнів старших класів ТЗОШ №20 і №13, а 24 березня в приміщенні ДНЗ «Тернопільський центр професійно-технічної освіти» відбулись заходи «Захисти себе від туберкульозу».

Захід розпочався з розповіді про історію захворювання та мікобактерію «паличку Коха» – збудника туберкульозу. Потім діти переглянули презентацію «Що необхідно знати про туберкульоз», з якої дізнались про всю небезпеку захворювання, симптоматику та її перебіг, профілактичні заходи спрямовані на запобігання хвороби та її ранню діагностику. Статистичні дані про поширення туберкульозу в Україні допомогли оцінити учасникам заходу весь маштаб проблеми.

+IMG_0229

Організатори побажали учням: «Вести здоровий спосіб життя, бути фізично активними, повноцінно та раціонально харчуватися, загартовуватися та зміцнювати імунітет, щоб не допустити проникнення у організм збудників хвороби!!!»

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер