images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільська дамба буде оновлена вже до осені

Тернопільська дамба вже не один десяток років сполучує район Центру та Дружби. За час свого функціювання поверхня дороги була частково зруйнована. Збудували дамбу ще у 1945 році і реставрації вона зазнала лише у 1979-му, після якого ремонтних робіт не проводили.

Місцева влада цього року зосередила увагу на цій проблемі, проте коштів для оновлення дамби на разі недостатньо. Голова Тернопільської ОДА Степан Барна розповів, що ремонтні роботи повинні бути грандіозні, оскільки доведеться зняти шар близько 1-го метра. Виникає проблема не лише безпеки дамби, а й екологічних чинників. Це пояснюється тим, що дорога була зроблена з неякісних матеріалів та будівельних залишків, що сприяє швидкому руйнуванню поверхні та її деформації.

Тернопільська дамба

Над проектом працювали спеціалісти «Тернопільводопроект», які детально вивчили територію та проблемні місця. Головний інженер проекту Лариса Бояр повідомила, що складнощів виявлено багато. Тому у план проекту включено ремонт проїзної частини, шлюзного мосту, водопостачання в парк Топільче тощо. Обʼєкти зараз в аварійному стані, тому відтерміновувати реставрацію неможливо.

Степан Барна додав, що для оновлення дамби потрібно чимала сума коштів, яких на сьогодні недостатньо. Щоб досконало модернізувати обʼєкт необхідно 30 мільйонів гривень, а це 630 метрів території з початку до кінця. Мінімум для проекту необхідно 5 мільйонів гривень, які повинні виділили з Фонду регіонального розвитку Тернопільщини. З місцевого бюджету гроші теж буде виділено, а саме близько двох з половино мільйонів гривень. Для повного оновлення сума повинна бути значно більшою, тому місцеві чиновники сподіваються на допомогу народних депутатів.

Реалізовувати план розпочнуть з червня і за умови наявності коштів роботи буде закінчено вже у вересні.

Деталі в сюжеті ІНТБ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер