images/stories/logosait_new.jpg

 

Відтепер гаджети можна буде заряджати на вулицях Тернополя

Місцева влада вирішила запровадити інноваційні технології в самому центрі міста. Відтепер кожен тернополянин або гість міста може зарядити свій мобільний пристрій на вулиці. Сонячне дерево буде встановлене біля памʼятника Олександру Пушкіну на вулиці Вʼячеслава Чорновола. Новинку планують запровадити вже цього тижня.

До Днів сталої енергії заплановано новий проект, якого на сьогодні в Україні немає ніде. Тернопіль буде першим містом, яке буде мати «solar tree». Це «дерево», яке живиться сонячною енергією, якою може скористатися кожен на місці. Одночасно можна буде заряджати 10 пристроїв.

2f1c976060cdf029a406c4b59d7d0ee2

Заступник міського голови Владислав Стемковський повідомив, що таке нововедення є, майже, у кожному європейському місті. Біля «sun tree» буде розташована лавка та спеціальне місце для гаджетів. За словами чиновника це сприятиме розумінню людей про альтернативні джерела енергії.

Вперше таке «дерево» було впроваджено у 1998 році. Шаленого резонансу зазнало «Суничне дерево», яке було розроблене відомою сербською компанією і в 2011 році перемогло за конкурсі у Брюсселі.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер