images/stories/logosait_new.jpg

 

Степан Барна розповів про результати річної роботи

11 квітня голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна прозвітував про виконану роботу за останній рік. Подія відбулася на базі колишньої військової частини у Теребовлі. Чимало цікавої інформації прозвучало про минулі звершення очільника та майбутні обіцянки.

Головної темою доповіді стала саме військова проблема на території області. Оскільки значна кількість будівель була зруйнована або деформована. Зокрема, військова частина, на які відбувалася зустріч, була покинута у 2004 році і всі службовці були переведенні до міста Стрий. Сьогодні на цьому місці лише розбиті вікна, зруйновані стіни та пусті будівлі. Проте чиновник розповів, щов 2016 році з бюджету виділено 14 млн. гривень. Саме така сума необхідна для відновлення та функціювання частини.

Також, значну кількість коштів було виділено для військових частин: у місті Чорткові - 4 млн. гривень, де працюватиме 600 службовців, в Бережанах - 2 млн. гривень, для роботи 500 військових.

Детально Степан Барна розповів про участь Тернопільсьої області у зоні АТО. Зокрема, впевнено можна сказати, що регіон є один з перших у фундації фортифікаційних споруд, хоча завдання полягало спочатку , лише, у будівництві 4 захисних споруд на Луганщині.

Робота почалась ще з квітня 2015 року. Майже, за один тиждень вдалось зібрати загін із 97 людей та 23 предмета будівельної техніки, за допомогою яких протягом 4 місяців було облаштовано 17,5 кілометрів оборонної лінії.

Важливим чинником була допомога сімʼям, родичі яких знаходились в зоні АТО. Значну фінансову допомогу було надано всім, хто цього потребував. На це з бюджету виділи 2 з половиною мільйони гривень. Одноразову допомогу було виділено сімʼям загиблих в розмірі 27 мільйонів гривень за сприяння програми «Турбота».

Відповідні соціальні пакети були надані бійцям АТО. Допомогу на сьогодні надали, майже, всім. 1140 учасників отримали право власності на земельні території, 4 військових отримали квартири за рахунок бюджету. Також, діти бійців мали змогу відвідати оздоровчі заклади за кошти влади. Потрібну документацію отримали вже понад 2 тисяч учасників.

Степан Барна зазначив, що значна частина роботи була здійснена за допомогою волонтерів. Зокрема, у своїй доповіді чиновник згадав Координаційну раду учасників АТО, яка сприяла забезпеченню всіх умов нашим бійцям і протягом цього часу зробила чималий внесок у сьогоднішні результати.

Непомітним 28 квітня 2015 року залишився Меморандум про співпрацю із «Укробонпромом». Завдяки цьому була встановлена угода про те, що 5 тернопільских підприємств матимуть змогу забезпечувати військових продукцією різних видів.

Очільник додав, що значним досягненням річної діяльності також було відкриття заводу в місті Чорткові.

Підсумовуючи вище сказане Степан Барна проголосив девіз своєї роботи, а саме - «Все неможливе робимо можливим!». З непохитною вірою надіється, що майбутні плани будуть втілені якомога швидше.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер