images/stories/logosait_new.jpg

 

Через безвідповідальність депутатів тернополяни заплатять своїм здоровʼям

На сьогодні поширеною хворобою серед тернополян є цукровий діабет. Саме тому багато людей в області потребують інсуліну для підтримання свого здоровʼя та щоб уникнути погіршення стану. Цього місяця місцева влада не встигла прийняти потрібних заходів для швидкого доставлення препарату в медичні заклади.

Міський голова Сергій Надал пояснив проблему ситуації, яка виникла. Закупівля медикаментів у лікарні відбувається за рахунок місцевого бюджету. Для того, щоб замовити інсулін потрібно було провести ряд необхідних заходів та тендерів, яких досі не планували. У звʼязку з тим, що не було ухвалено кількість замовлення препарату, зараз його доставка неможлива. Через це, хворим потрібно чекати ще певний час і тим самим відтермінувати своє лікування.

Сто тисяч гривень у березні вже було виділено з міського бюджету. Таку ж суму було отримання завдяки сесії обласної ради. Однак, навіть, такої кількості коштів недостатньо для повного забезпечення хворих інсуліном. Щоб виконати норму необхідно суму збільшити втричі. Тому вже було звертання до депутатів Тернопільської обласної ради Степана Барни та Віктора Овчарука про термінове проведення тендеру та замовлення ліків.

Саме тому тернополяни можуть бути переконані в тому, що найближчим часом необхідні для їх життя медикаменти будуть у всіх медичних закладах міста.


Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер