images/stories/logosait_new.jpg

 

Ярмарок кар’єри

Фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості провели семінари з техніки пошуку роботи та взяли активну участь у ярмарку вакансій, які відбулися в рамках “Тижня професійної кар'єри студентів та випускників Тернопільського національного економічного університету”. Метою таких заходів є сприяння зайнятості студентів та випускників, формування у них навиків побудови кар'єри, ознайомлення із шляхами та інструментами пошуку роботи, тенденціями на молодіжному ринку праці тощо.

Любов Смик та Анатолій Чорній ознайомили присутніх студентів та викладачів з основними правилами та принципами написання резюме та секретами проходження співбесіди.

“Особливістю резюме для студентів та колишніх випускників є проставляння акцентів на своїх навичках та вміннях, оскільки досвід роботи, або зовсім відсутній, або дуже незначний. Таке резюме називається функціональним”, - наголосила Любов Смик. “Інформація про те, де і в який період працювала людина у функціональному резюме або замовчується, або описується тільки в загальних рисах. Резюме функціонального типу концентрує увагу на трудових досягненнях, знаннях та вміннях і дозволяє приховати прогалини у трудовій біографії. Функціональне резюме особливо потребує супровідного листа”, - повідомила фахівець центру зайнятості.

Співбесіда з роботодавцем є основним методом відбору кандидатів при влаштуванні на роботу. Успіх чи невдача залежить як від професійних характеристик, так і від того, як себе зарекомендує шукач на співбесіді. На нинішньому суперконкуруючому ринку праці навіть отримання запрошення на співбесіду - вже досягнення, але навіть незначні помилки можуть зруйнувати ваші шанси на успіх.

Фахівці центру зайнятості Оксана Колега та Наталія Паславська не лише ознайомлювали із актуальнимина ринку праці вакансіями, а й надавали практичні рекомендації щодо пошуку роботи, використання різноманітних джерел інформації про вільні робочі місця, допомагали коригувати резюме та анкети учасників заходу.

 

 

 

Відділ активної підтримки безробітних Тернопільського МРЦЗ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер