images/stories/logosait_new.jpg

 

Чи залишиться «сонячне дерево» у Тернополі завтра?

Чималі дискусії розгорнуся у місті щодо «сонячного дерева», яке було встановлене 15 квітня біля Театрального майдану до Днів сталої енергії. Така новинка досі є лише у Тернополі. Відомо, що до правління житлово-комунального господарства дзвонили з інших міст України, щоб довідатись як можна встановити solar tree у себе в місті, що свідчить про унікальність приладу.

Мешканці міста схвильовані ставленням людей до цього винаходу. Оскільки він дає змогу безкоштовно заряджати свої мобільні телефони просто на вулиці. Організатори цього проекту під час установки покладали великі надії на розуміння тернополян та бережне ставлення до нього. На сьогодні у соціальних мережах розгорілись палкі суперечки щодо того, як люди користаються цією послугою. Нещодавно всі почали обговорювати проблему вандалізму використання пристрою. Оскільки більшість шнурів менше ніж за місяць встановлення були вирвані і це «дерево» почало втрачати свою особливість.

13226839_10204843739213128_2362901647246286489_n

Катерина Калуш керівник прес-служби міської ради повідомила, що пошкодження вже виправлені і встановлено нові шнури. Мешканці міста дізнавшись про це висловили свої думки у соцмережах: Наталія Червак: « Ще від першої новини про відірваний дріт стало цікаво, кому воно треба? Хіба його можна потім використовувати? Може, я не розуміюся, але добре, що відновили. Тепер якось спокійніше. А то уявіть - екскурсія: ось у нас тут «сонячне дерево», але там тільки обгризки, бо тернополяни повідрізали собі дроти....». Денисюк Олександр: «чомусь є кому пошкодити, є кому рeмонтувати, алe нeма кому зробити раз так щоб нe шкодили. вот так і живeмо. одні шкодять - маєм рeзонанс, другі швидко рeмонтують - знову рeзонанс, алe ніхто толком нe вирішує проблeму і нe шукає винуватця. і цe на цeнтральному майдані міста».

Були і ті, хто дивиться на цю ситуацію позитивно, і ті, хто давав певні рекомендації щодо покращення: Бурбеза Григорій: «Обірвані дроти для заряджання мобільників антинародна влада вже полагодила!», « … Зламають - відремонтують. Ми ж не вважаємо всесвітньою подією якщо десь зламають (і відремонують у визначеному порядку) банкомат?». Святослав Журовський: « Дивився сьогодні відео з камери на цьому дереві. Дуже багато людей роздивляються штекера. Не завадили б підписи-стандарти-бренди». Лілія Валігура: «Там треба на перших порах поставити поліцейського».

Після ремонту та поновлення шнурів організатори мають надію, що це був останній випадок, коли «дерево» лишилось у такому стані. В свою чергу, тернополяни просять прислухатися до порад та встановити нагляд за обʼєктом, принаймні, на перший час. Тому залишається вірити у порядність та відповідальне ставлення людей до «сонячного дерева», яке є особливістю міста. Адже, воно може стати у нагоді й тим, хто гулятиме містом після Вас.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер