images/stories/logosait_new.jpg

 

Цього року Тернопіль зацвіте по-новому

Щовесни в місті відбувається значне озеленення парків та вулиць. Цього разу міські чиновники виділили 3 млн. гривень для висадки нових рослин. Для звіту ведеться «Паспорт квітників», у якому записано назву та кількість квітів. У 2016 році на клумбах Тернополя рослини цвістимуть у дворівневих квітниках та асиметричних клумбах. Завершення робіт планують здійснити до кінця місяця.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Головною новинкою, яка буде запроваджена, майже, в усьому місті будуть мобільні квітники. Начальник відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ Олег Соколовський повідомив, що таке нововедення буде дивувати тернополян та гостів міста кожного дня. Оскільки розміщувати рослини можна різними узорами і коли заманеться. На думку ЖКГ це значно впливатиме на настрій людей і тим самим на атмосферу в місті. На сьогодні роботи завершені біля памʼятника Данила Галицького на Майдані Волі. Дизайн квітника змінено на новий зі свіжими квітами.

Також у план проекту входить і вертикальне озеленення міста. Зокрема, чимало рослин будуть висаджені на стовпах. Для повного здійснення задуманого Олег Соколовський вважає, що недостатньо тернополяни озеленюють свої балкони. Якби мешканці міста активно приєдналися до цієї ідеї, Тернопіль чарував красою ще більше. Для цього готові відкрити конкурс на «найквітучий» балкон, щоб відзначити найкращих. Тому, кожен може приєднатися до спільної справи.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер