images/stories/logosait_new.jpg

 

Семінар для безробітних з числа колишніх військовослужбовців

Все більше колишніх військовослужбовців та учасників АТО звертаються за допомогою до служби зайнятості. Фахівці центрів зайнятості намагаються надати якомога більше інформації, яка стосується послуг служби. Ці послуги передбачають залучення до активних програм соціальної та професійної адаптації. В індивідуальних бесідах та групових заходах працівники служби з'ясовують причини звернень в центри зайнятості, наявність проблем із працевлаштуванням тощо.

Але поряд із питаннями, які стосуються зайнятості існує і ряд інших проблем, зокрема соціальний захист, медичне та психологічне консультування. В таких випадках на допомогу приходять громадські, волонтерські організації та органи соціального і медичного обслуговування.

Фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості провели інформаційний семінар для безробітних з числа колишніх військовослужбовців та учасників АТО. Було презентовано послуги служби зайнятості з пошуку та підбору підходящої роботи, участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру, можливості проходження профнавчання з метою підвищення кваліфікації або здобуття нової професії, у тому числі шляхом отримання безкоштовного ваучера

Перед присутніми виступили також представники Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: директор центру Юрій Гордєєв та заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної допомоги та роботи з адвокатами Юрій Франків. Вони поінформували, як саме їх організація може забезпечувати представництво інтересів особи у судах, складати документи, необхідні для захисту прав у суді тощо.

“Наш центр є державною установою. Безоплатна вторинна правова допомога — це правова допомога, що надається для захисту прав людини у судді за рахунок коштів Державного бюджету України. Це означає, що для особи, яка звернулась до нас та має право на безоплатну вторинну допомогу такі послуги центру є безкоштовними”, - розповів пан Юрій Франків.

Присутні на заході учасники АТО задавали конкретні питання представникам центру безоплатної вторинної правової допомоги. У деяких ситуаціях директор Юрій Гордєєв запропонував вже сьогодні відвідати офіс центру та написати заяву про надання допомоги.

Учасники семінару обмінялись контактами, всім присутнім були роздані буклети з інформацією про Тернопільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


Провідний фахівець з профорієнтації

відділу активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Любов Смик

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер