images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські поліцейські поповнили банк крові

Цього тижня тернопільські патрульні розпочали акцію «Здай кров - врятуй життя» до Тижня безпеки дорожнього руху. Мета цього проекту - здача донорської крові та плазми для хворих, яким необхідне швидше переливання крові. Полісмени добровільно проявили ініціативу, оскільки зараз відбувається чимало дорожніх пригод, які завершуються лікарняним ліжком.

Серед 200 правоохоронців до акції долучились 70. Через те, що кров може зберігатися лише 35 днів, поліцейські здаватимуть кров поступово. На сьогодні вже 10 охочих виконали свій шанс. Окрім крові здають також і плазму, що позволяє нове обладнання, термін зберігання якої значно довший - 3 роки.

DSC06777

Головний лікар Тернопільського обласного центру крові Петро Лучанко розповів, що до цієї акції полісмени долучилися вперше. Кожного року стандартний запас крові становить 18-19 тисяч кровоздач. Це приблизно 10-12 літрів крові, що на область у мирний час абсолютно достатньо. Перед тим, як здати кров необхідно пройти лікарів, які підтвердять фізичний стан охочого. Обовʾязково необхідно пройти дерматолога та терапевта, здати аналіз крові для перевірки наявності хвороб.

DSC06779

Командир Тернопільського управління патрульної поліції Іван Спридонюк повідомив, що кров буде передана для хворих діток. Також 20 патрульних здадуть кров для гематологічного відділення, де теж лікують дітей. Інша частина буде відправлення учасникам АТО, які проходять курс лікування після важких поранень.

Для нашої країни зараз це актуальна проблема, тому кожен небайдужий може допомогти своїм захисникам та іншим хворим людям, які потребують Вашої допомоги. Звернутися можна до міських пунктів прийомів крові. Допомога кожного - великий вклад у спільну справу.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер