images/stories/logosait_new.jpg

 

Грошова реформа «на дому» чи вдала афера?

На Тернопільщині продовжують обдурювати старших людей. Неодноразово до правоохоронних органів поступали заяви про обмін валют «на дому». Таким чином шахраї приходять в дім до людей, здебільшого похилого віку і повідомлять про те, що скоро валюту змінюватимуть і видають «нову».

Такий випадок відбувся нещодавно у селі Товсте Заліщицького району. 45-річний чоловік звернувся із заявою, щоб його матір обдурили шахраї та виманили чималу суму грошей. Жінка розповіла, що в хату прийшли двоє молодиків і пояснили, що старі купюри скоро будуть міняти і для того, щоб старші люди не стояли в чергах, вони самі ходять до них. Власниця дому повірила чоловікам і винесла всі свої заощадження, а саме 2500 доларів, 870 євро та 8000 гривень. «Нові» гроші жінка отримала, щоправда, сувенірні. У конверті було 10 «купюр» номіналом 500 гривень, 28 - 360 гривень, 36 -100 гривень і 26 сувенірних стодоларових папірців. Отримавши бажане шахраї швидко покинули подвірʾя не залишивши і сліду.

На сьогодні встановлюються особи злочинців і ведеться слідство. Правоохоронці наполегливо просять не вірити таким аферам і у разі пропозиції звертатися у державні установи, де підтвердять наявність факту. Не давати гроші в руки незнайомців та детально перевіряти інформації.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер