images/stories/logosait_new.jpg

 

Водопостачання у Тернополі подорожчає

Цього року тернополяни будуть платити значно більше за водопостачання, тому доведеться чимдуж щільніше закривати свої гаманці. 19 травня комісія, яка регулює сферу енергетики та комунальних послуг ухвалила постанову «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення та на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення» (з використанням внутрішньобудинкових систем). Підняття ціни пояснюють підвищенням вартості послуг і тому це є необхідним.

Особливо по гаманцю «вдарило» підняття оплати електроенергії, яку підприємство використовує мінімум на 40%. Останні зміни, які відбулись щодо цієї послуги - 0, 36 грн. за 1 кВт/год., що суттєво впливає на економіку підприємства. Якщо підсумувати ці гроші, то це призвело до збільшення оплати електроенергії на 700 000 грн. в місяць. А витрати на рік становлять 8,5 млн. грн., які підприємство не в силі самостійно оплатити.

Водопостачання у Тернополі подорожчає

Це свідчить про те, що відтепер тернополяни змушені будуть платити за водопостачання на 24% дорожче, ніж раніше. Для тих, хто живе у приватних секторах вартість послуги буде 10, 31 грн. за метр кубічний та стоків. Щодо мешканців багатоповерхівок ціна за воду становитиме 11, 14 за метр кубічний та стоків. Порівняно з цінами, які були до цього моменту вартість послуги зросла на 2 грн.

Зараз КП «Тернопільводоканал» просить всіх мешканців міста оплатити свої борги за старими тарифами, оскільки пізніше сума може бути збільшена. Тому для уникнення непорозумінь потрібно це зробити найближчим часом.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер