images/stories/logosait_new.jpg

 

Стежками виникнення податкової системи пройшлись учні одного з тернопільських училищ

Протягом тривалого часу фахівці Головного управління ДФС у Тернопільській області проводять екскурсії для учнів та студентів навчальних закладів краю.

Основна мета таких заходів - донести до майбутніх платників податків, що податки – це основа формування бюджету країни, фінансування освіти, науки, культури, медицини, соціальних економічних програм, а працівники фіскальної служби забезпечують контроль за повним та своєчасним надходженням податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.

Нещодавно учні Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу та торгівлі мали змогу поринути в історію виникнення податків та становлення податкової системи під час огляду експозиції Музею податкової служби.

Спершу гостей ознайомили із роботою Головного управління ДФС у Тернопільській області, його функціями, завданнями, структурою та сучасними сервісами.

Згодом екскурсовод розповіла учням про історичні основи оподаткування, історію формування і стягнення податків протягом значного історичного періоду - від Стародавньої Русі і до наших днів. Їхній увазі були представлені документи періоду Російської Імперії, Радянського періоду та незалежної України. Відвідувачі з допитливістю розглядали експонати музею, ставили безліч питань, що їх цікавили.

Після екскурсії музеєм, враження від якої залишили у «Книзі відгуків музею», учні відвідали Центр обслуговування платників податків, Галерею робіт учасників конкурсу «Податки очима дітей».

Відвідинами фіскальної служби області вихованці закладу були дуже задоволені. На згадку про перебування у Головному управлінні ДФС в області учні зробили декілька спільних світлин.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер