images/stories/logosait_new.jpg

 

Іноземним партнерам представили проект логістичного центру на базі Тернопільського аеропорту


Під час панельної дискусії  «Платформа для ділового спілкування: стратегічні інвестиційні проекти Тернопільщини», яка відбувалася у Збаразькому замку у рамках Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest – 2016», представили проект логістичного центру на базі Тернопільського аеропорту.


«Наш район представив три проекти, один з них – логістичний центр на базі аеропорту, - констатував голова Тернопільської районної державної адміністрації Олександр Похилий. –  Зокрема, у проекті визначено першочергові заходи – відновлення злітно-посадкової смуги та освітлення,  закупівля автотранспорту та реконструкція двох пасажирських терміналів.  Щодо коштів, то кожен інвестор може розраховувати по-різному. Однак за розрахунками, які провели тернопільські науковці, потрібно щонайменше 158 млн. євро».

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна переконаний, що відновлення  авіаційних рейсів з аеропорту «Тернопіль» призведе до фінансової стабілізації роботи летовища, створення додаткових робочих місць, покращення інвестиційного клімату, що в свою чергу забезпечить повернення коштів в державний бюджет шляхом сплати податків та платежів.


«Мене дуже зацікавив проект щодо відновлення діяльності аеропорту. Можливо, саме на цьому форумі інвестори зацікавляться цим об`єктом», - констатував очільник краю.

Аеропорт «Тернопіль» належить до класу «Г».Пропускна спроможність – 50 пас/год. Після передачі у 2001 році  авіапідприємства з державної в комунальну власність Тернопільської обласної ради практично призупинились регулярні авіаційні перевезення.

На теперішній час виконуються лише чартерні перевезення. Відсутність регулярних авіаційних рейсів не дозволяє стабілізувати роботу підприємства.

В 2015 році Тернопільським обласним комунальним підприємством «Фірма Тернопіль-авіаавтотранс» від господарської діяльності отримано 150 тис. грн доходів, в тому числі 90 тис. грн від авіаційної діяльності. Забезпечено здійснення 29  авіарейсів та відправлення 48 пасажирів.

Упродовж останніх десяти років у розвиток підприємства не вкладалися цільові кошти. За рахунок коштів, які виділялись відповідно до діючих обласних програм розвитку аеропорту, погашалась лише кредиторська заборгованість підприємства за попередні роки.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер