images/stories/logosait_new.jpg

 

Конкурс на відбір у нову патрульну поліцію - знову?

Чергове проведення конкурсу на відбір у нову патрульну поліцію в Тернополі ще не гарантовано. Чого не скажеш про конкурс на відбір до лав патрульної поліції по всій Україні. Про можливість його проведення протягом місячного терміну нещодавно заявив діючий міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Що ж стосується нашої області, то такий конкурс відбудеться, проте нових працівників поліції по місту поки не добиратимуть.

На цю тему спілкувалися з начальником Управління патрульної поліції міста Тернополя – лейтенантом поліції Володимиром Струком. Як він запевнив, на теперішній час проблем із кількістю особового складу патрульних поліцейських для того, щоб якісно та повною мірою обслуговувати місто, немає. Щоправда, в планах стоїть питання добору патрульних працівників, які б займалися обслуговуванням саме доріг області. До їхніх функціональних обов’язків, як зазначає пан Володимир, входитиме патрулювання доріг державного та міжнародного значення, що за своєю суттю мало чим відрізнятиметься від роботи зарубіжної «Highway Police», діяльність якої стосується суто правил дорожнього руху.

Іде мова про те, що конкурс, який проводитимуть, буде таким, як і попередній, кількість патрульних поліцейських становитиме близько 140 осіб, і вони виконуватимуть свої контролюючі функції не тільки на дорогах.

Володимир Струк нагадує нам, яким був перший конкурс на відбір до нової патрульної поліції. Він складався із вступних тестових завдань на логіку, у його склад входила також і фізична підготовка. Не забули і про важливу та потрібну для справжнього кваліфікованого працівника поліції військово-лікарську комісію. Ну і звісно ж, куди без елементарних знань психології та усної співбесіди, які б відкривали двері у простір діалогу між патрульними та цивільними громадянами. Наших патрульних переводитимуть і на обласні дороги – за умови, якщо, звісно, будуть на це бажаючі, – продовжує начальник Управління патрульної поліції міста Тернополя. – А матимуть на те поліцейські волю – зможемо їх перевести і в місто, - довершує він. Все це – питання часу і вирішуватиметься по ходу разом з людьми. Разом з тим, поряд із збільшенням кількості штату патрулюючих працівників, транспортних засобів також побільшає.

Нами вже були привезені кілька патрульних автомобілів марки «Hyundai Sonata» - заявив Володимир Струк, а отже й доля доріг – теж ясна, – в напрямку розвитку, про що очікується наказ Національної поліції України. Для чого наказ – так це для чіткої конкретики – щоби вже була певність, що можна приймати дороги, а заразом з тим і стаціонарні пости. Наступним кроком стане добір людей для того, аби закрити всі до однієї обласні дороги.

Згадуючи досвід попереднього відбіркового туру та навчання працівників, пан Володимир зауважує, що тривалість цьогорічного навчання може сягати до півроку.


Софія Пасічник





Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер