images/stories/logosait_new.jpg

 

У центрі Тернополя відкрили цирк?

З початком тепла в центрі міста встановили атракціони для дітей, де кожен охочий може розважитись та провести вільний час. Проте серед тернополян виникла дискусія щодо цієї новинки. Багато людей скаржаться на те, що виглядає це не зовсім естетично і «дешево».

Зокрема, 30 травня Чарпак Наталія Степанівна опублікувала петицію про заборону дитячих «палаток» на Театральному майдані. У петиції жінка пояснила: «Прибрати з території Театрального майдану дитячі атракціони. По-перше, для цього є спеціальні місця, куди батьки цілеспрямовано ходять з дітьми відпочивати та розважатися - парки, відпочинкові комплекси. Але коли ти пробігаєш через майдан у справах чи дорогою додому, доводиться щоразу переживати стрес, пояснюючи дитині, що саме зараз ви не можете піти на атракціони або придбати якісь іграшки, до речі, доволі сумнівної якості. А, по-друге, ці намети перетворюють центральний майдан на якийсь дешевий цирк- шапіто».

За три дні опублікування цю пропозицію потримало 151 людина з потрібних 250, а термін на ухвалення рішення - 90 днів.

Серед мешканців міста розгорілися палкі дискусії. Тернополяни поділилися на 2 «береги» та кожен підтримував свою думку. У соціальних мереж нестримно лунають коментарі щодо порушеної проблеми, зокрема Віка Лень: «Питання вам де я маю гуляти з дитиною? І чому в хорошу погоду я маю їхати чи йти в якісь комплекси щоб дитина програлася з дітками». Все ж негативних відгуків більше і є можливість, що петиція буде підтримана. Наприклад, Жанна Ковальчук:…дітей люблю,але не люблю коли дитина верещить переходячи на ультразвук,а батьки збоку сидять і вдають що не чують. Дратує коли кудись підеш,а замість відпочинку слухаєш воплі,бо хтось не вміє виховувати свою дитину або їм просто до одного місця чим зайнята їхня дитина». Emmy Lee: « …повністю підтримую петицію, може коли заберуть той базар звідти, то і дітей поменшає, бо неможливо пройти по місту, щоб не побачити купу бігаючих і волаючих дітей. і дійсно було б непогано зробити окреме місце для них, бо йдеш і спотикаєшся та стараєшся оминути їх». Ирина Симонова: «Не місце цим батутам на кожному кроці. Ще й продавці неадекватні, сидять і гарчать коли дитина просто підходить подивитися на тих риб або кульки, не платиш гроші-забирайся, так ніби до них додому прийшов а не в центр міста погуляти».

Тому в мешканців міста є ще час подумати, чи варто розважатися дітям у центрі міста і, чи не забагато у них забирають останнім часом дорослі, створюючи такі петиції?

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер