images/stories/logosait_new.jpg

 

Памʼять Героям Небесної Сотні у Тернополі вшанують грандіозним монументом

Після довгого та насиченого конкурсу на встановлення памʼятника Героям Небесної Сотні були обрані переможці та вже сьогодні тривають роботи. Цей проект був запланований раніше, проте було багато ідей, серед яких були вибрані найкращі. Перший переможець відмовився працювати та його проект не був втілений.. Зараз над своїм задумом працюють переможці конкурсу - заслужений художник України Роман Вільгушинський та заслужений архітектор України Іван Жовнич.

Памʼятник буде символічно встановлено на площі Героїв Євромайдану . Міський голова Сергій Надал розповів, що кошти на роботи були виділені ще у березні, а саме 2 мільйони гривень. Зараз на запланованому місці можна побачити постамент для майбутнього шедевру. Після завершення та встановлення монумента буде облаштована зона для відпочинку з лавочками та фонтанами, паркінг на 100 місць та відремонтована дорога, що буде гармонійно доповнювати атмосферу міста.

пам

Монумент символічно зображує вихор, у пориві якого зображений беззахисний парубок, що символізує невинність жертви та ангела. Без постаменту памʼятник становитиме 9 метрів, а фігура - 3 метри. Роботи обіцяють завершити до кінця року з повним оновленням площі.

памятникк

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер