images/stories/logosait_new.jpg

 

Стихійні ринки викликають стихійні захворювання

З початком тепла на вулицях Тернополя значного поширення зазнали стихійні ринки на яких продають тільки «свіжі» продукти.  Проте покупці не замислюються над тим, де ці продукти росли, як оброблялися і де продаються. Здебільшого такі ринки розташовані біля проїзної частини і продаються на вулиці в період спеки. Саме тому ми не можемо бути впевнені в якості таких товарів, тим паче, що документації на неї немає.

Такі ринки є на вул. Шептицького, 15 Квітня, Київській тощо. За даними медиків, на 22% гострих кишкових захворювань серед тернополян побільшало. «Потерпілі» здебільшого діти до 7 років. Причиною хвороби стає молоко, яйця, перепелині яйця тощо.

Леонід Бицюра заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради повідомив, що з проблемою стихійних ринків на сьогодні є проблема якості продуктів. Багато продукції продається просто на землі і тим самим втрачає поживність та набуває шкідливих речовин. Цього року захворювання перевершило минулорічні  показники - 429 випадків проти 352. Дітей серед них 90%.

Продукти не проходять жодної перевірки, тому про їх якість навіть не варто сперечатися. Медики попереджають, що зараз стає поширеним сказ та африканська чума, тому продукти краще купувати у магазинах, де можна без сумніву переконатися у тому, що купуєш.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер