images/stories/logosait_new.jpg

 

Зупинка «Центральний ринок» в Тернополі зазнала змін

Систему зупинки громадського транспорту на «Центральному ринку» оновили. Територію зупинки нещодавно розділили по частинах. Всього частин відтепер чотири. Перша з них призначена для тролейбусної зупинки, всі інші – для зупинок маршрутних таксі.

Закономірно, номери маршруток відображаються на табличках, які встановили перед кожною з «кишень» - місць для зупинок транспорту. Біда, щоправда, наразі в тім, що людям незвично, адже до такої новизни вони ще не встигли пристосуватися, тому й на наземний транспорт продовжують чекати на звичних місцях. В додаток до всього - непристосованість до нової системи зупинки водіїв. Незвиклість до місцевої переміни спричинює порушення ними ПДР та виникнення дорожніх заторів.

Обговорюючи недавні зміни, люди розділилися на два табори – ті, хто підтримують видозміну в системі зупинки, інші ж дотримуються думки, що краще було б взагалі нічого не змінювати. Адже, зараз, з їх слів, непросто розібратися до котрої із зупинок транспорту йти, щоб сісти на те маршрутне таксі, яке допоможе їм добратися до бажаного місця призначення. Скаржаться міські жителі і на те, що водії зупиняються далеко від визначеного місця зупинки.

Залишаються невирішеними і проблеми пропускання водіями транспортних зупинок. Водії вирішують скорочувати свій маршрут, не зупиняючись на визначеній згідно схеми маршруту зупинці, їдуть далі, не попереджаючи пасажирів про зміну напряму руху. Мовляв, не встигають по часу, а отже й змушені оминати зупинки транспортних засобів.

Хочеться сподіватися, що дезорієнтація в новій системі зупинки «Центрального ринку» внормується вже найближчим часом, непризвичаєність тернополян до нових місць для зупинок транспорту загального користування здолається, а тимчасовий хаос, що виник на ґрунті цього, зникне швидше, аніж встиг настати.

Софія Пасічник

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер