images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернопільській області проведуть децентралізацію медичних закладів

У Тернопільській області цього року планують поділити медичні установи на 3 окружні лікарні. Відповідно головні госпітальні округи будуть діяти у Кременці, Чорткові та Тернополі, а саме міська лікарня №2. Це пояснюють тим, що сфера охорони здоровʼя повинна працювати злагоджено та ефективно, тому для цього необхідні такі зміни.

Начальник управління охорони здоровʼя Тернопільської обласної адміністрації Володимир Богайчук повідомив, що вибір відбувався продумано та довго. В результаті вибрали ці лікар, оскільки вони є одними з найбільших і транспортне сполучення до них якісне та швидке. Ці медичні заклади надаватимуть допомогу разом з районними лікарнями. В других буде функціювати діагностичне відділення. Для обслуговування пацієнтів буде виділено приблизно 50-100 ліжок різних видів.

Для початку запровадження цієї реформи необхідно небагато часу, тому таке оновлення може бути реалізованим у серпні-вересні 2016 року. Ще одним аспектом змін буде фінансування, а саме оплата буде здійснюватися за фактично надані послуги. Кошти будуть виділяти безпосередньо на пацієнта, а не на заклад. Тому від кількості хворих і залежатиме фінансовий стан медичного закладу. Це дасть змогу мотивувати роботу персоналу та змін якості надання медичної допомогою. Виникне конкуренція і лікарні будуть змушені покращувати умови для того, щоб пацієнти обрали саме цей заклад.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер